6 Δεκεμβρίου 2010

Μεσσηνιακή επικαιρότητα...

Συνάντηση Πέτρου Τατούλη
με τους προέδρους
των Επιμελητηρίων...
Στα αναγκαία για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου μεγάλα έργα υποδομής και στον τρόπο υλοποίησής τους, μέσω δημοπράτησης με ανοικτό διαγωνισμό και με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης, αναφέρθηκε ο κ. Τατούλης, απευθυνόμενος στους προέδρους των επιμελητηρίων και των εμπορικών συλλόγων. Όπως ανακοίνωσε, ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση από τον υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα, για τα έργα που θα ενταχθούν στο τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, μιλώντας χαρακτηριστικά για τον ανατολικό περιμετρικό παραθαλάσσιο οδικό άξονα που θα συνδέσει την Κορινθία, την Αργολίδα, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία, μέσα από τη διαδρομή Ερμιόνη, Λυγουριό, Λεωνίδιο, Κυπαρρίσι, Μονεμβασιά, Γύθειο και Καρδαμύλη. Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Τατούλης έκανε επίσης στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.
Ο Πετράκος προτείνει Κορώνη αντί για Βυτίνα...
Να ζητηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αναθεωρήσει την επιλογή του για το Εθνικό Κέντρο της Ελληνικής Μεσογειακής Διατροφής στη Βυτίνα και να αποφασίσει ότι η Κορώνη, ως εκπρόσωπος της χώρας μας πρέπει να είναι και το Εθνικό Κέντρο. Διότι είναι προφανές ότι το Εθνικό Κέντρο πρέπει να ταυτίζεται με το Παγκόσμιο». Η συγκεκριμένη πρόταση του επικεφαλής της «Συνεργασίας για τη Μεσσηνία» Θανάση Πετράκου περιλαμβάνεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ακόμα πως «η αναγνώριση αυτή η οποία αναδεικνύει τη μεσογειακή διατροφή πρέπει να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει αναπτυξιακό εργαλείο, μέσα από την ανάδειξη των προϊόντων της περιοχής μας, αλλά και του μεσογειακού πολιτισμού και τρόπου ζωής γενικότερα. Ιδιαίτερα πρέπει να αξιοποιηθεί και να προβληθεί το μεσσηνιακό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χωρίς βέβαια να υποτιμήσουμε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα του Νομού, αλλά και ευρύτερα της Πελοποννήσου. Όμως το ελαιόλαδο και οι ελιές Καλαμών πρέπει να είναι τα βασικά προϊόντα που πρέπει να προβάλλουμε αξιοποιώντας τη σημαντική αυτή διάκριση εκ μέρους της Unesco». Στη συνέχεια, αφού προτείνονται συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες εκ μέρους της αυτοδιοίκησης, η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας πως «είναι αδιανόητο η Unesco να αποφασίζει ότι η Κορώνη είναι εκπρόσωπος της χώρας για τη Μεσογειακή Διατροφή και η Ελληνική κυβέρνηση να αποφασίζει ότι το Κέντρο της Μεσογειακής Διατροφής της χώρας είναι αλλού».
Συνεδρίασε η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Συνεδρίασε χθες στην Τρίπολη το ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», στην οποία παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης Θανάσης Πετράκος. Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η οργάνωση της δουλειάς της παράταξης για να ανταποκριθεί στις ευθύνες της στο αιρετό περιφερειακό συμβούλιο. Τις προηγούμενες ημέρες ανάλογες συνεδριάσεις έγιναν στη Σπάρτη, στο Άργος και στην Κόρινθο. Μετά την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων των νομαρχιακών ψηφοδελτίων της παράταξης, ο επικεφαλής της Θανάσης Πετράκος θα παρουσιάσει το πλαίσιο των προτάσεων της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» για την δημοκρατική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
Το ΠΑΣΟΚ επικρίνει τον Παναγιώτη Γεννηματά!
Επικρίσεις κατά του επιτίμου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παν. Γεννηματά, προχώρησε η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ μετά την ομιλία του την Παρασκευή στην Καλαμάτα, κατά την οποία επέρριψε βαριές ευθύνες στους πολιτικούς που είχαν τα ηνία της χώρας από το 2000 μέχρι σήμερα για τη δυσχερή οικονομική θέση που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας. Μάλιστα χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις τόσο για τον Κ. Καραμανλή, τον οποίο χαρακτήρισε «τεμπέλη» και το Γιώργο Παπανδρέου: «εκφυλισμένο απόγονο ο οποίος ανέλαβε να σώσει την Ελλάδα και τη βύθισε στην καταστροφή».
Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «ο κ. Γεννηματάς προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες στην πατρίδα μας και στους Έλληνες πολίτες, που με θυσίες στηρίζουν μια πορεία εξόδου από την κρίση» και προσθέτει: «Με τις “προβλέψεις του” περί χρεοκοπίας δεν κάνει τίποτα άλλο θελημένα ή αθέλητα με το να ταυτίζεται με τους κύκλους εκείνους που έχουν “ποντάρει” στη χρεοκοπία της χώρας μας». Επίσης διαβεβαιώνονται οι Μεσσήνιοι πολίτες ότι «ο κίνδυνος αυτός που υπήρχε ένα χρόνο πριν, όταν το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε την κυβέρνηση από την Ν.Δ., έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί». Στην ίδια ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ακόμη ότι «για το φαινόμενο της οικονομικής κρίσης, μέγιστη ευθύνη αναλογεί στο διεθνές τραπεζικό σύστημα. Με δεδομένο ότι και ο κ. Γεννηματάς επί σειρά ετών υπήρξε σημαίνον στέλεχος αυτού του συστήματος, δεν πρέπει να λειτουργεί σήμερα ως Πόντιος Πιλάτος νίπτοντας τας χείρας του».
Αρχαιρεσίες για νέο Δ.Σ. στο Εργατικό Κέντρο
Οι αρχαιρεσίες του εργατικού κέντρου της Καλαμάτας για εκλογή νέας διοίκησης που άρχισαν χθες πραγματοποιούνται και σήμερα. Στις εκλογές μετέχουν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των σωματείων της δύναμης του Εργατικού κέντρου Καλαμάτας.
Εκλογές στην Α’ ΕΛΜΕ/Μεσσηνίας...
Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας θα γίνουν την Τετάρτη στην Καλαμάτα. Οι ώρες που θα μπορούν οι καθηγητές να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα είναι από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
Σεμινάρια από το Επιμελητήριο...
Το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στο πλαίσιο της «Συμμαχίας για την ενδυνάμωση της Μεσσηνιακής αγοράς» διοργανώνει πλήρη κύκλο Επαγγελματικών Σεμιναρίων υψηλού επιπέδου, με εξειδικευμένους και έμπειρους εισηγητές, με σκοπό την ενδυνάμωση και βελτίωση των γνώσεων, επιδεξιοτήτων, ικανοτήτων και εμπειριών των επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών, στελεχών επιχειρήσεων, διοικητικών υπαλλήλων των εταιριών-μελών του Επιμελητηρίου.
Θέμα του σεμιναρίου είναι η “Αποθήκευση – Διανομή – Logistics – Εμπορευμάτων”. Το πρόγραμμα έχει στόχο να ενημερώσει τα στελέχη των επιχειρήσεων που ασχολούνται στον τομέα των logistics, αποθήκευσης και Διανομής σχετικά με τις τάσεις που επικρατούν στην διαχείριση της αποθήκης της σύγχρονης επιχείρησης. Στο πρόγραμμα αναλύονται και οι παράμετροι κόστους και ελέγχου των αποθηκών.
Το σεμινάριο θα γίνει στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2010 από τις 05:00 το απόγευμα έως τις 09:00 το βράδυ στο ΚΕΚ Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Ηροδότου 6 και Κανάρη, στην Καλαμάτα. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας (κτήριο πρώην Σχολές Παπαφλέσσα, Ηροδότου 6 και Κανάρη), τηλέφωνα 27210 24174 και 84849.
Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Καλαμάτα!
Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας ξεκίνησαν την Παρασκευή με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στις 8 το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας, σε μια εορταστική ατμόσφαιρα. Τα φώτα του δένδρου άναψε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δίνοντας έτσι το έναυσμα για την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στην Καλαμάτα 2010». Στην εκδήλωση συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου, σε συνεργασία με τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου, ενώ δόθηκε και συναυλία από το τμήμα jazz του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
«Κυριακή και μουσικοί»
Στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων με τίτλο "Κυριακή και μουσικοί", την Κυριακή στις 07:00 το απόγευμα θα δοθεί στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ρεσιτάλ πιάνου της Μαρίας Ευστρατιάδη, σε έργα Γιόχανς Μπραμς.
Εκθέσεις ζωγραφικής
Ζωγραφική,Κανελλακοπούλου,Καλαμάτα
Έκθεση ζωγραφικής της Χριστιάνας Κανελλακοπούλου, φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί τις ώρες που θα είναι ανοιχτό το Μουσείο.
EΡΑ Καλαμάτας 105,4 Fm

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ- ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ- ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ...
Η ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΟ ΡΕΤΙΡΕ ΤΟΥ 6ου ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ Δ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ...
Συνεχίζει να προηγείται σταθερά η Καλαμάτα στον βαθμολογικό πίνακα του 6ου ομίλου της Δ’ Εθνικής κατηγορίας και μετά τη κυριακάτικη νίκη της επί του Ατρόμητου Λάππα, τη 13η αγωνιστική στην οποίαν σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Π.Σ. Η Καλαμάτα - Ατρόμητος Λάππα 2-0
Πάμισος - Αχιλλέας Καμαρών 5-1
Α.Ε. Σπάρτης - Μεσσηνιακός 9-1
Εράνη Φιλιατρών - Διαγόρας Βραχνέικων 0-0
Αστέρας Αμαλιάδας - Ολυμπιακός Κεφαλλονιάς 1-0
Εθνικός Σαγιέϊκων - Α.Ο. Κροκεών 1-0
Τριταιικός - Α.Ο. Κυπαρισσίας 2-1
Ζαβλάνι - Αστέρας Μαχαιράδου 1-0
Ρεπό: Αχαϊκή
Α’ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Για το πρωτάθλημα της Α Τοπικής Κατηγορίας, την11η αγωνιστική σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Αθλητικός Όμιλος ΦΑΡΑΙ-Αίαντας Καλαμάτας 1-0
Εθνικός Μελιγαλά - Τέλλος Αγρας 1-0
Αθλητικός Όμιλος Σπερχογείας-Απόλλωνας Καλαμάτας 2-3
Ομόνοια - Ολυμπιακός Καλαμάτας 0-2
Αθλητική Ένωση Αβίας-Αθλητικός Όμιλος Μεθώνης 3-1
Αθλητικός Όμιλος Πατίστα-Μιλτιάδης Πύργου 1-0
Τσικλητήρας Πύλου - Ηρακλής Καλαμάτας 1-0
Χώρα - Ασπρόχωμα 0-3 (χωρίς αγώνα)
Β’ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Για το πρωτάθλημα της Β Τοπικής Κατηγορίας, την 9η αγωνιστική σημειώθηκαν στους δύο ομίλους τα εξής αποτελέσματα:
1ος όμιλος
Αστέρας Αρφαρών-ΠΑΟ Καλό Νερού 4-1
Αστέρας Μικρομάνης-Α.Ο. Διαβολιτσίου 3-1
Δωριέας Δωρίου-Πανθουριακός 8-1
Αθλητικός Σύλλογος Μάνεσι-Αστέρας Βαλύρας 0-0
Παπαφλέσσας Άμφειας-Πάμισος Άριος 2-3
Ηρακλής Κυπαρισσίας-Νίκη Πλάτης 0-2
Ατρόμητος Πλατύ-ΠΑΟ Καλαμάτας 2-2
Το Αρφαρά βρίσκονται στην 1η θέση με 27 βαθμούς και ακολουθεί ο Δωριέας με 23.
2ος Όμιλος
ΠΑΟ Καλλιθέας-Δόξα Καλαμάτας 1-1
Κεραυνός Καλαμάτας-Α.Ο. Στενωσιάς 5-2
ΑΕΚ Καλαμάτας-ΠΑΟΚ Καλαμάτας 0-3
Αθλητική Ένωση Λογγάς-Πανιώνιος 1-3
Αθλητικός Όμιλος Χατζή-Ενωμένα Σωματεία Καλαμάτας 0-0
Χανδριναϊκός Π.Σ. -Απόλλων Πεταλιδίου 2-1
Αθλητικός Όμιλος Βέργας-Ακρίτας Κορώνης 0-2
ΣΗΜ: Ο Ακρίτας Κορώνης, οδηγεί την κούρσα στο 2ο όμιλο με 24 βαθμούς και στην δεύτερη θέση ισοβαθμούν Δόξα Καλαμάτας και Χανδριναϊκός με 20 βαθμούς.
ΜΠΑΣΚΕΤ...
Στο πλαίσιο του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ' εθνικής η Καλαμάτα ’80 γνώρισε την ήττα στο Αγρίνιο από την ομώνυμη ομάδα με σκορ 73-58.
ΒΟΛΕΪ
Για το πρωτάθλημα βόλεϊ της Β' εθνικής κατηγορίας η Γυμναστική εταιρεία Μεσσηνίας ηττήθηκε το Σάββατο στο κλειστό της Ριζούπολης από τον Απόλλωνα με 3-1.
Τα σετ: 25-7, 25-17, 20-25 και 25-23
Ο καιρός
Αίθριος καιρός προβλέπεται για σήμερα στην περιοχή μας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: