13 Απριλίου 2014

Η σανίδα σωτηρίας της κυβέρνησης και η βρεγμένη σανίδα του λαού…

Γράφει ο Μαγια
Η Αυτοκράτειρα ήλθε, επιθεώρησε την αποικία, επιβράβευσε τους εγχώριους τοποτηρητές και απήλθε, εντέλοντάς τους να συνεχίσουν τη Μνημονιακή βαρβαρότητα, με την ελπίδα ότι θα μαγέψει τους λωβοτομημένους η θεατρική παράσταση που από προχθές παίζεται εις βάρος του ελληνικού λαού, με την προσημειωμένη και επαχθή έξοδο στις αγορές.Εκτός από δουλόφρονες, πρέπει να μας θεωρούν και απερίγραπτα ηλίθιους για να νομίζουν ότι, ακόμη μπορούν να μας εξαπατήσουν με τέτοιους ανόητους ισχυρισμούς.Το ελληνικό πείραμα -για την διάσωση της ευρωζώνης- είναι άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη ιστορία, υποστηρίζει το BBC, κάνοντας λόγο για βαθιά ανισότητα, στρατιές ανέργων και μια ολόκληρη γενιά νεόπτωχων Ελλήνων.

Οσο κι αν πασχίζουν οι γκεμπελίσκοι στα Μέσα της Διαπλοκής, δεν θα καταφέρουν να ξεχασθεί η πρωτόγνωρη καταστροφή που προκάλεσαν οι Μνημονιακοί ολετήρες, η εξουθένωση της κοινωνίας, η αποψίλωση των δικαιωμάτων και η συρρίκνωση της εθνικής κυριαρχίας. Μόνο ραγιάδες μπορούν να κλείσουν τα μάτια στους1,5 εκατ. ανέργους, στους νέους που ξενιτεύονται, στις οικογένειες που στενάζουν από την αποδόμηση κάθε ίχνους κοινωνικού κράτους, στα λουκέτα στην αγορά, στην απελπισία που πνίγει το λαό.Δεν είναι δυνατόν να πείσουν η προπαγάνδα και οι διθύραμβοι ενός αιματοβαμμένου «success story», ούτε να ξεγελάσουν τα ψίχουλα που προεκλογικά τάζουν σε κοινωνικές ομάδες.

Πάτε …καλά, βάλτε βαθύτερα το κεφάλι μέσα τώρα, ήταν το μήνυμα της ομιλίας της  Μέρκελ, στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Σαμαρά. Καμία υπόσχεση για το χρέος ή άλλη βοήθεια στην Ελλάδα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος γέμισε προεκλογικά συγχαρητήρια τον πρωθυπουργό, ο οποίος σαν καλός υπάλληλος δέχθηκε ασμένως να συνεχίσει την «προσπάθεια», δηλαδή, τις απορυθμίσεις και τα μέτρα φτωχοποίησης. Αλλωστε, συνέχιση των Μνημονίων προεξοφλούν η Λαγκάρντ, ο Αλμούνια και η Κομισιόν.

Ο Σαμαράς, για μια ακόμη φορά, δεν έθεσε κανένα από τα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα, παρά έμεινε στις ευχαριστίες προς τη Γερμανίδα καγκελάριο για την τιμή που του έκανε να τον συναντήσει, σε ευχολόγια για την …ανάκαμψη και στα καθιερωμένα κροκοδείλια δάκρυα για τις θυσίες του Ελληνικού λαού.

Τσιμουδιά δεν έβγαλε ο πρωθυπουργός και για το θέμα των γερμανικών οφειλών, που εκκρεμεί από την Κατοχή. Ούτε, φυσικά, επετράπη στην επιτροπή των αντιστασιακών να συναντηθούν με τη Γερμανίδα μεγαλοοφειλέτρια.

Αντιμέτωπος με την κοινωνική καταστροφή αλλά και την κατακραυγή, ο Σαμαράς, αναζήτησε σανίδα σωτηρίας. Αλλά, επειδή, στις κάλπες δεν ψηφίζει η Μέρκελ, ούτε οι αγορές, η σανίδα που θα πάρει ο λαός θα είναι …βρεγμένη.

Υ.Γ. Ούτε ένα 24ωρο δεν έχει περάσει από τα πανηγύρια Α.Σαμαρά και Α.Μέρκελ, για την έξοδο στις αγορές και τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων σκαρφαλώνουν αφήνοντας πίσω, γρήγορα, την επίπλαστη ευφορία. Το timing δεν είναι και το καλύτερο, για να υποστηρίξει τους μύθους του success story. Την ώρα που το ΔΝΤ βλέπει έξτρα Μνημόνιο δανεισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: