2 Σεπτεμβρίου 2014

Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην Καλαμάτα

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν τα στελέχη της ΚΝΕ Κατερίνα Αναγνώστου( φοιτήτρια) και Νικόλας Κουφαλάκος (μαθητής) .
Ξεκινώντας η Κ. Αναγνώστου είπε: «Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή φέτος συμπληρώνει τα 40 χρόνια του. Αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας μας, των αγώνων του λάου και της νεολαίας για το φταίξιμο μιας κοινωνίας «στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων». 40 χρόνια πολύμορφων εκδηλώσεων που συνδυάζουν την πρωτοπόρα και ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ με διαφορές μορφές τέχνης ( συναυλίες, αφιερώματα, αθλητικές δραστηριότητες, συζητήσεις, γλέντια κ.α) .
Όλα αυτά τα χρόνια το Φεστιβάλ της ΚΝΕ έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας ως το κορυφαίο πολιτικό- πολιτιστικό γεγονός στη χώρα. Οι εκδηλώσεις του αγκαλιάζονται από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους ανά τη χώρα. Καλούμε λοιπόν τη νεολαία της Μεσσηνίας , τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους εργαζόμενους, τους ανέργους, να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ την προσεχή Παρασκευή και το Σάββατο.»
Ο Ν.Κουφαλάκος στη συνέχεια διάβασε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
1. Συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα της πόλης
2. «Θεριεύει ο γίγαντας λαός και σπάει δεσμά και αλυσίδες»
Αφιέρωμα στα 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Καλαμάτας
3. Συναυλία με τους Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα
4. Λαϊκό γλέντι
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
1. Συναυλίες με μαθητικά συγκροτήματα
2. Κεντρική Πολιτική Ομιλία
Θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ
3. Μεγάλη συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου
4. Λαϊκό γλέντι
Ακόμα, και τις δυο μέρες στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί παιδότοπος με πλούσιο πρόγραμμα ενάντια στον πόλεμο «Τ’ όνειρο του παιδιού είναι η ειρήνη» (Γ. Ρίτσος).
Επίσης Μαθητικό Στέκι με δραστηριότητες αφιερωμένες στον αγώνα ενάντια στον φασισμό «Δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!» (προβολές video, μαθήματα graffiti, παιχνίδι χαμένου θησαυρού κ. α. ) και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».
Τέλος, στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας για την απελευθέρωση της Καλαμάτας με αδημοσίευτες φωτογραφίες από το αρχείο του Χρήστου Αλιφέρη – ΓΑΚ Ν. Μεσσηνίας.

Από τις οργανώσεις της ΚΝΕ διακινούνται κάρτες ενίσχυσης των 5 ευρώ για τα έξοδα του Φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: