2 Ιουλίου 2015

Παραίτηση θα δηλώσει ο Π. Κουρουμπλής αν η Κυβέρνηση αποδεχθεί τα μέτρα

kouroumplis8
Την παραίτησή του προτίθεται να υποβάλει ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δεχθεί τα μέτρα που ζητούν οι θεσμοί. Ο κ. Κουρουμπλής, επίσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα, παραδέχθηκε πως εστάλη στους Διοικητές των νοσοκομείων κείμενο, με το οποίο τους ζητούσε να στηρίξουν το "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί πως ένα ενδεχόμενο "ψαλίδισμα" στον προϋπολογισμό για την δημόσια υγεία και πρόνοια αποτελεί για τον ίδιο "κόκκινη γραμμή" και μάλιστα ξεκαθάρισε πως: "αν η κυβέρνηση αποδεχθεί την πρόταση των δανειστών για περικοπή 900 εκατομμυρίων ευρώ από την πρόνοια θα παραιτηθώ". 

Ο κ. Κουρουμπλής εξήγησε πως μία περαιτέρω μείωση θα οδηγήσει σε ακόμη δυσκολότερη θέση την πρόνοια, καθώςστην πρόταση των δανειστών ήταν η περικοπή από την πρόνοια 900 εκατ. ευρώ, που μεταφράζεται σε κούρεμα 50 ευρώ από το επίδομα αναπήρων και άλλα 50 ευρώ από το επίδομα πολυτέκνων.  
Ο υπουργός υγείας αναφερθείς επίσης στο θέμα που ανέκυψε σχετικά με το αν εστάλη επιστολή προς τις διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων, στις οποίες και εξηγούσε τους λόγους για να ψηφίσουν "όχι" στο ερώτημα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, παραδέχθηκε πως το κείμενο αυτό υπάρχει. Εξήγησε, δε, πως η επιστολή αυτή στάλθηκε από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, και αυτό γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε: "Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το 'Όχι".
Κατά τον ίδιο, μάλιστα, μπορεί να πρόκειται για μία δύσκολη μέρα για όλους στη χώρα, αλλά "η ζωή έχει καταδείξει ότι στα δύσκολα φαίνονται οι καλοί καπετάνιοι". Συμπλήρωσε, δε, πως η πραγματικότητα και μέσα στο προηγούμενο διάστημα δεν ήταν εύκολη, καθώς "οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν επιβάλλει στα ιδρύματα της πρόνοιας νοσήλιο 34 ευρώ, από τα οποία 18 με 20 ευρώ έμπαιναν στα ταμεία τους, λόγω της επιβολής rebate και claw back".

Δεν υπάρχουν σχόλια: