27 Αυγούστου 2015

Μήνυμα Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Ν.Δ., Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Φίλες και φίλοι,
Από αύριο μπαίνουμε και επίσημα σε προεκλογική περίοδο, βιώνοντας, με αυτόν τον τρόπο, την τελευταία πράξη της πιο τυχοδιωκτικής Κυβέρνησης που πέρασε από τον τόπο. Μιας Κυβέρνησης που αναρριχήθηκε στην εξουσία καταγγέλλοντας αυτά που η ίδια εφάρμοσε μετεκλογικά. Με ένα Πρωθυπουργό να δέχεται τις πιο δριμείες επιθέσεις από τα πρόσωπα που, μόλις πριν λίγο καιρό, ο ίδιος επέλεγε για να κυβερνήσει. Και με τη  χώρα μας να σέρνεται για τρίτη φορά στην αβεβαιότητα, μέσα σε ένα χρόνο, χρησιμοποιούμενη ως «μπαλάκι» και μοχλός εκβιασμού μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών της «Αριστερής Διαμάχης».


            Ακόμα και τώρα η Αριστερά εμφανίζεται να μην έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα και την ιστορικότητα των στιγμών. Είναι σαφές ότι προτεραιότητά των αντιμαχόμενων πλευρών της «Αριστερής Διαμάχης» είναι η «δικαίωση των συντροφικών αγώνων» και δευτερευόντως η έξοδος από την  κρίση. Εξάλλου, οι περίοδοι κρίσεων αποτελούσαν ανέκαθεν την τροφή τους. Αποτελούσαν το πεδίο που μπορούσαν να γαλουχούν νέα στελέχη (όπως ο κ. Τσίπρας στις καταλήψεις του 1990) και που αποζητούσαν για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στο πολιτικό σκηνικό. Γι αυτό, ακόμα και όταν έγιναν Κυβέρνηση, συνέχισαν να διαμαρτύρονται.  Πιο πολύ κατήγγειλαν, παρά υλοποιούσαν. Περισσότερο αναζητούσαν εχθρούς στο έργο τους, παρά συμμάχους. Επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στο να ξηλώνουν μεταρρυθμίσεις, αντί να τις συνεχίζουν. Εγκλωβίστηκαν στο κομματικό συμφέρον και αδιαφόρησαν για το εθνικό. Αφοσιώθηκαν στο βόλεμα των «ημετέρων»,παραβλέποντας την ανεργία των πολλών.

Έτσι, μέσα σε μόλις επτά μήνες, ο λογαριασμός φούσκωσε δραματικά με δεκάδες δις ευρώ. Το πρωτογενές πλεόνασμα έγινε πρωτογενές έλλειμμα. Η προβλεπόμενη ανάπτυξη  2,5 % για το 2015, αναμένεται να μετατραπεί σε ύφεση 2%-4%, που θα συνεχιστεί και του χρόνου. Το δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε και έγινε, πλέον, μη βιώσιμο. Οι τράπεζες έκλεισαν. Τα λουκέτα πολλαπλασιάστηκαν. Οι φόροι, από κει που άρχιζαν πέρυσι να μειώνονται, φέτος αυξάνονται. Και η ανεργία, από εκεί που άρχισε να πέφτει, εκτοξεύεται ξανά.  Εξαιτίας της πολιτικής Τσίπρα, η χώρα αναγκάστηκε να ζητήσει νέο, υψηλό δάνειο ύψους σχεδόν 100 δις ευρώ, που έχει έφερε το τρίτο -και βαρύτερο από όλα τα προηγούμενα- μνημόνιο.

            Το ιστορικό αντίβαρο και η δύναμη λογικής απέναντι στον πολιτικό λαϊκισμό και καιροσκοπισμό, ήταν πάντα ο χώρος της Κεντροδεξιάς. Και ο όρος αυτός, σε καμία περίπτωση δεν εκπορεύεται από τη θέση στα κοινοβουλευτικά έδρανα και τον πολιτικό χάρτη. Η κεντροδεξιά οριοθετείται αποκλειστικά από τη θέση στην κοινωνία.  Περιλαμβάνει όλα τα παραγωγικά στρώματα, που συνθέτουν το σύγχρονο κέντρο και τη μεσαία τάξη, φτάνοντας μέχρι τη Δεξιά.

Σήμερα, η παράταξη αυτή, απευθύνεται σε όλες  αυτές τις δυνάμεις. Τις δυνάμεις που δεν αντιπαλεύονται την Ευρώπη, αλλά νιώθουν ότι αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι της. Που οραματίζονται την Ελλάδα ισχυρή και ισότιμη μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Με τα δικαιώματα, τις δυνατότητες, αλλά και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν. Που διεκδικούν μια παιδεία προσανατολισμένη στα ευρωπαϊκά πρότυπα και όχι πειραματόζωο στις ορέξεις του κάθε Μπαλτά. Που επιθυμούν μια Ελλάδα με κοινωνική προστασία. Μια Ελλάδα με αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες για όλους και όχι μόνο για τους κάθε λογής «συντρόφους».  Με όλες αυτές τις δυνάμεις συνάπτουμε σήμερα τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία. Και από αύριο, με μπροστάρη τον Πρόεδρό μας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οικοδομούμε όλοι μαζί τη νέα Ελλάδα.

Καλή δύναμη και καλό αγώνα σε όλους!


ΥΓ: Όπως πάντα, θα αναμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας στο polsxed@nd.gr

Με εκτίμηση,
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Γρ. Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: