26 Αυγούστου 2015

Με οδηγίες του Βερολίνου καθόρισε τις εκλογές και τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους ο απατεώνας Α.Τσίπρας!

Ήρθα να σας υποβάλλω την παραίτηση της κυβέρνησης». Με τη φράση αυτή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Αλέξης Τσίπρας δρομολόγησε και τυπικά στις 9 μ.μ., στις 20 Αυγούστου, τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν τη χώρα στην πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, μετά τον ολιγοήμερο κύκλο διαβουλεύσεων και συζητήσεων, οι οποίες διαμόρφωσαν κλίμα πολιτικής ρευστότητας και αβεβαιότητας αλλά αλγεινή εντύπωση προκαλεί για ακόμα μια φορά η δύναμη που έχουν Βερολίνο και Βρυξέλλες στη διαμόρφωση της εσωτερικής πολιτκής ζωής.

Όμως αν και τις εκλογές δρομολόγησαν οι εξελίξεις της ψηφοφορίας του νέου μνημονίου όταν την 11η Ιουλίου όταν κατά την ψηφοφορία για την εξουσιοδότηση της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης για τη δανειακή σύμβαση με το ESM σημειώθηκαν τα πρώτα ρήγματα στην κοινοβουλευτική συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ με τα  «παρών» των Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνης, Στρατούλης, Λαπαβίτσας, Λεουτσάκος, Κυρίτση, Σταθάς και Σκούμας. Απόντες είναι οι Βαρουφάκης, Αυλωνίτου, Κοδέλας, Σωτηρίου , Χατζηλάμπρου, Μακρή και Κυριακάκη. Τα δύο αυτά γεγονότα σε συνδυασμό οδήγησαν στις εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων.
Ο Τσίπρας έχοντας ήδη πληγεί πολιτικά από τις καθημερινές δηλώσεις στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας αντιλαμβάνεται ότι πλέον το υπάρχον κυβερνητικό σχήμα διανύει τις τελευταίες ημέρες ζωής του. Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι τότε ουσιαστικά τίθεται για πρώτη φορά τους στενούς του συνεργάτες - Δραγασάκη, Φλαμπουράκη και Παππά - το ζήτημα της προσφυγής στης κάλπες.
Ο αρχικός σχεδιασμός του Αλέξη Τσίπρα ήταν οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο, ή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: