25 Αυγούστου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ "τελείωσε" - Ο ΣΥΡΙΖΑ είμαι εγώ διαμηνύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά θα πάει με τον.. Λαφαζάνη!

Εκλογές: Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέραμε `τελείωσε` - Φυλορροεί το κόμμα - Τι θα γίνει με τα ψηφοδέλτια
Εκλογές: Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέραμε `τελείωσε` - Φυλορροεί το κόμμα - Τι θα γίνει με τα ψηφοδέλτια
- Ψηφοδέλτια από την αρχή θα επιχειρήσουν να φτιάξουν το Σαββατοκύριακο στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών
- Ο ΣΥΡΙΖΑ είμαι εγώ διαμηνύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά θα πάει με τον.. Λαφαζάνη!
- Φυλορροεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο - Στελέχη της ομάδας των "53" αποχώρησαν απο τα κομματικά όργανα στην Θεσσαλονίκη
- Εκτός λιστών φαίνεται να θέλει να μείνει το ζεύγος Χριστοδουλοπούλου - Δρίτσα
Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέραμε τελείωσε έλεγαν το βράδυ της Δευτέρας στελέχη του κόμματος που αποφάσισαν να αποχωρήσουν άμεσα από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ στα οποία μετέχουν. Και φαίνεται να μην έχουν άδικο αφού στις εκλογές όποτε αυτές κι αν γίνουν (στις 20 ή στις 27 Σεπτεμβρίου) δεν θα είναι ονόματα - κράχτες στα ψηφοδέλτιά του όπως: 


Γιάνης Βαρουφάκης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Ραχήλ Μακρή, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Θόδωρης Δρίτσας,Τασία Χριστοδουλοπούλου κ.α.

Πρόκειται για στελέχη της ομάδας «53» στη Θεσσαλονίκη, τα οποία πήραν την απόφαση αυτή μετά την παραίτηση του Τάσου Κορωνάκη από τη θέση του γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος.

Σε συνάντηση που είχαν στη Θεσσαλονίκη οι περισσότεροι τάχθηκαν υπέρ και της άμεσης αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ της δημιουργίας ενός νέου πολιτικού πόλου. Υπήρξε και η μειοψηφική άποψη να αποχωρήσουν μεν από τα κομματικά όργανα, αλλά να παραμείνουν για την ώρα στο κόμμα. Διατυπώθηκε, επίσης, η πρόταση για εκλογική συνεργασία με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη κι εδώ οι απόψεις μοιράστηκαν υπέρ και κατά. Την Τετάρτη θα γίνει νέα συνάντηση στην οποία θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.

Στη διάρκεια της συνάντησης στελέχη και μέλη που πήραν το λόγο άσκησαν σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και επισήμαναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως τον ήξεραν, «έχει τελειώσει».

Εκτός ψηφοδελτίων Χριστοδουλοπούλου - Δρίτσας
Φυλλορροεί για τα καλά ο ΣΥΡΙΖΑ και χάνει τον έναν μετά τον άλλο τους υποψηφίους του. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ανάμεσα σε εκείνους που δεν θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια ενόψει εκλογών δεν θα είναι το ζεύγος Τασίας Χριστοδουλοπούλου και Θοδωρή Δρίτσα. Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην κατέβουν υποψήφιοι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου (πιθανότερη ημερομηνία). 


Παραίτηση Κορωνάκη - Διώτη
Πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Κορωνάκης είχε δηλώσει σε στελέχη της Κουμουνδούρου ότι αδυνατεί να λειτουργήσει ως “γραμματέας της διάσπασης των μνημονίων”, ενώ χθες υπενθύμισε τη διαφωνία του με την πολιτική “γραμμή” του κόμματος και έκανε λόγο για υποτίμηση του κόμματος το τελευταίο διάστημα, ανακοινώνοντας την παραίτησή του.

Λίγες ώρες μετά την παραίτηση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Τάσου Κορωνάκη ήρθε και η ανακοίνωση της Ηρώς Διώτη πως δεν θα είναι υποψήφια. 
Η βουλευτής Λάρισας ανακοίνωσε με δήλωσή της την απόφασή της να μην συμμετάσχει στις λίστες των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κα Διώτη αναφέρει πως οι αποφάσεις των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή συνεδρίου, το οποίο θα ήταν "συνέδριο ξεκαθαρίσματος" δεν τηρήθηκε και αφού το διάγγελμα του πρωθυπουργού έδειξε ότι πολιτική του κόμματος θα είναι η τήρηση της συμφωνίας, εκείνη δεν μπορεί να την τηρήσει. 

Δεν διευκρίνισε αν θα είναι υποψήφια με κάποιο άλλο κόμμα. 


Σε προεκλογικό πυρετό η Πολιτική Γραμματεία
Σε προεκλογικό... κλίμα έγινε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αποφασίστηκε η σύγκληση πανελλαδικής συνδιάσκεψης το Σαββατοκύριακο. 
Σε κλίμα ομοφωνίας, τονίστηκε ότι το κόμμα προχωρά ενωμένο στις εκλογές, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσουν και οι επιτροπές προετοιμασίας του εκλογικού αγώνα (πρόγραμμα-επικοινωνία-ψηφοδέλτια- οργανωτικό).

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκε για το προσεχές Σαββατοκύριακο, η σύγκληση πανελλαδικής συνδιάσκεψης, με συμμετοχή των μελών της ΚΕ, των μελών των Νομαρχιακών Επιτροπών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και θα αποφασιστεί το εκλογικό-κυβερνητικό πρόγραμμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: