29 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΛΑΜΑΤΑ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τ.Σ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας χαιρετίζει τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις των μαθητών της πόλης που παλεύουν για το δικαίωμα στη μόρφωση και την ζωή που  τους αξίζει.  
Κόντρα σε όσους λένε ότι ο αγώνας είναι για «πλάκα», αναίτιος και αδικαιολόγητος, εμείς  απαντάμε :
Ο αγώνας των μαθητών είναι δίκαιος και  αναγκαίος.
Η αιτία που γεννά τους αγώνες είναι τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι οικογένειές τους. Αυτά τα προβλήματα είναι δημιούργημα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παλιότερα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σήμερα, που συνεχίζει τα ίδια. 

Αυτοί υποχρηματοδοτούν τα σχολεία και την παιδεία. Αυτή η πολιτική έχει σαν αποτέλεσμα χιλιάδες ελλείψεις σε βιβλία, καθηγητές, άλλες αναγκαίες υποδομές (πχ άθλια σχολικά κτήρια, ανύπαρκτα εργαστήρια κτλ). Αυτή η πολιτική φταίει που χιλιάδες μαθητές δεν μπορούν να μετακινηθούν από και προς το σχολείο τους. Αυτή η πολιτική φταίει που η πλειοψηφία των γονιών δίνει καθημερινά μάχη για να πληρωθούν τα φροντιστήρια που το σύστημα τα έχει κάνει αναγκαία.
Ειδικά στα ΕΠΑΛ η κατάσταση είναι χειρότερη. Για ένα μεγάλο τμήμα των μαθητών δεν έχει εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά από τα χωριά της Μεσσηνίας προς το σχολείο τους. Τα κτήρια είναι απαράδεκτα, δεν υπάρχουν υποδομές για εργαστήρια και όπου υπάρχουν οι μαθητές αναγκάζονται να πληρώνουν το εργαστηριακό εξοπλισμό τους. Ταυτόχρονα καταργούνται ειδικότητες με αποτέλεσμα δεκάδες μαθητές να μένουν ξεκρέμαστοι, ενώ αρκετά παιδιά αναγκάζονται να συνδυάζουν το μάθημα με την μάχη για το μεροκάματο.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
Καλούμε  όλους τους μαθητές να δυναμώσουν τον αγώνα τους. Σε κάθε σχολείο να ανάψει σπίθα αγώνα και αντίστασης. Να πολλαπλασιαστούν οι αγωνιστικές αποφάσεις. Με μαζικότητα, με συλλογικές δραστηριότητες, με γενικές συνελεύσεις, συζητήσεις, με πολύμορφη αγωνιστική δράση εντός και εκτός σχολείων.
Αυτός ο αγώνας να συναντηθεί με το αγώνα της υπόλοιπης νεολαίας που παλεύει κόντρα στην ανεργία, την ανασφάλεια και τον εργασιακό μεσαίωνα. Να συναντηθεί με τους γονείς που ακριβοπληρώνουν καθημερινά την μόρφωση των παιδιών τους και αγωνιούν για το πώς με άδειο πορτοφόλι θα βγάλουν την ημέρα.
ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ !  ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ,  ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ , ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΣΤΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΣΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ. 
ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ
Όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, ένας για όλους και όλοι για έναν παλεύουμε για:
Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων με καθηγητές σε ΕΠΑΛ, Ενιαία Λύκεια και Γυμνάσια.
Να διασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών στα ΕΠΑΛ από όλο τον Νομό. Όλοι οι μαθητές να έχουν δωρεάν μετακίνηση σε όλη την πόλη με το αστικό ΚΤΕΛ για όλες τις ώρες και όλες τις ημέρες.
Άμεση αποκατάσταση του κτιριακού προβλήματος και των υποδομών  στο 1ο ,2ο και 4ο ΕΠΑΛ 
Καμία κατάργηση ειδικότητας στα ΕΠΑΛ. Ούτε ευρώ από την τσέπη των μαθητών για εργαστηριακό εξοπλισμό. 
Τώρα να δοθούν όλα τα βιβλία που λείπουν. Όλα τα ξενόγλωσσα βιβλία να δοθούν δωρεάν στους μαθητές με ευθύνη του κράτους.
Παροχή ενός γεύματος κάθε μέρα για όλους τους μαθητές με ευθύνη του  κράτους.  

Σπάμε τις αλυσίδες της ανοργανωσιάς, του φόβου, των αυταπατών και του μικρότερου κακού.                 

Τομεακό Συμβούλιο Μεσσηνίας της ΚΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: