6 Οκτωβρίου 2015

Ο Τσίπρας βάζει βαθιά το μαχαίρι στα λαϊκά στρώματα-Φοροεπιδρομή δίχως έλεος!!!

Συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες είναι αυτοί που μπαίνουν κυρίως στο στόχαστρο των μέτρων ύψους 4,35 δισ. ευρώ. Όλοι οι φορολογούμενοι όμως βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα καθώς οι αλλαγές και οι αυξήσεις στους φόρους φέρνουν επιπλέον μέτρα άνω των 2,5 δισ. ευρώ.
Με βάση ενώ δεν υπάρχουν οριζόντιες μειώσεις, ούτε μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου κάθε μισθωτός και κάθε συνταξιούχος θα χάσει μέσα από άμεσους και έμμεσους φόρους. 
Κορυφαίο παράδειγμα αυτό του ΦΠΑ με το κράτος να προϋπολογίζει περί τα 1,417 δισ. ευρώ από την αύξηση των συντελεστών.
Βροχή θα πέσουν οι φόροι καθώς από την αύξηση στον φόρο των ακινήτων αναμένονται επιπλέον 200 εκατομμύρια, άλλα 301 εκατομμύρια ευρώ από την αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ από την αύξηση στον φόρο των νομικών προσώπων το κράτος αναμένει έσοδα 361 εκατομμύρια ευρώ.
Αύξηση της προκαταβολής στον φόρο των ελεύθερων επαγγελματιών θα επιφέρει επιπλέον έσοδα 80 εκατομμυρίων, ενώ 15 εκατομμύρια θα εισπράξει το κράτος απ' την αντίστοιχη προκαταβολή των αγροτών. Οι αγρότες αναμένεται να πληρώσουν επιπλέον 13 εκατομμύρια ευρώ λόγω της κατάργησης της επιστροφής του φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο. Μαύρα τα μαντάτα και για όσους έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων καθώς από τις αλλαγές, την αύξηση δηλαδή του επιτοκίου και τη μείωση των δόσεων το κράτος αναμένει επιπλέον έσοδα της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ.
Τη μερίδα του λέοντος πάντως αναμένεται να πληρώσουν και πάλι οι συνταξιούχοι καθώς τα επιπλέον έσοδα από τις περικοπές που προϋπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών φτάνουν τα 1,26 δισ. ευρώ με τις πρώτες περικοπές στις αποδοχές παλαιών και νέων συνταξιούχων να υπολογίζονται στα 722 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: