6 Οκτωβρίου 2015

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας:Θα σταθούμε δίπλα στους αγώνες των μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών, για αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά!

Για ακόμη μια φορά η σχολική χρονιά αρχίζει, με συσσωρευμένα προβλήματα, αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης πολιτικής και της συνεχιζόμενης επίθεσης, όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια.
Η νέα χρονιά, βρίσκει τα σχολεία σε χειρότερη κατάσταση από την περσινή, τους γονείς και τις περισσότερες οικογένειες σε δυσχερή θέση, να στενάζουν κάτω από το βάρος της ανεργίας, της φτώχειας, της φοροληστείας που συνεχώς μεγαλώνει, με νέα μέτρα και νέα μνημόνια.
Τα σχολεία ανοίγουν με 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς, με λιγότερα χρήματα και υπερχρεωμένες σχολικές επιτροπές, με προβλήματα στην μεταφορά των μαθητών, με τον κατάλογο των προβλημάτων, να μεγαλώνει κάθε μέρα που περνάει.


Όλα αυτά τα προβλήματα υπάρχουν και στον Δήμο Καλαμάτας, ταλανίζοντας μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.

Υπάρχουν δεκάδες κενά εκπαιδευτικών.
  Υπάρχουν προβλήματα στην μεταφορά των μαθητών.
  Υπάρχουν παιδιά που υποσιτίζονται.
  Υπάρχουν προβλήματα στις υποδομές και τα κτήρια.
Υπάρχει υποχρηματοδότηση για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων.
Ανύπαρκτος εργαστηριακός εξοπλισμός, έλλειψη πρώτων υλών για τα εργαστήρια των ΕΠΑΛ, βιβλία τεχνολογίας της προηγούμενης δεκαετίας.
Για μια ακόμη χρονιά εκπαιδευτικοί πηγαίνουν σε δύο, ίσως και τρία σχολεία την ίδια μέρα,αποτέλεσμα της αύξησης του διδακτικού τους ωραρίου και των υπεράριθμων τμημάτων.
 Για μια ακόμη χρονιά το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων έχει γίνει λάστιχο, το ίδιο μάθημα διδάσκεται δύο ώρες την ημέρα αντί για μία.
  Για ακόμη μια χρονιά οι γονείς θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν μέρος του κόστους λειτουργίας των σχολείων.

Ελπίδα υπάρχει εκεί που ο λαός στέκεται στα πόδια του
                             και δεν περιμένει λύσεις από σωτήρες.
 Ελπίδα υπάρχει μόνο στον κοινό αγώνα μαθητών γονιών εκπαιδευτικών.

 Η Δημοτική Αρχή και ο κ. Δήμαρχος έχουν επιλέξει να σταθούν απέναντι στο κοινό αγώνα μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών. Επιδιώκει ο κ. Δήμαρχος με την στάση του στην προχτεσινή κινητοποίηση μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών, να διαχωρίσει τους μαθητές από τους γονείς και τους δασκάλους τους. Του λέμε ότι ματαιοπονεί.
Καταγγέλλουμε την στάση του αυτή.
Εμείς η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Καλαμάτας θα σταθούμε δίπλα στους αγώνες των μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών, για αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

Καλαμάτα 06-10-2015      
« Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: