25 Νοεμβρίου 2015

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου:«Ευρεία πολιτική συναίνεση και μεταρρυθμίσεις οι προϋποθέσεις επιτυχίας της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών»

«Οποιαδήποτε πολιτική αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Αστυνομίας θα πρέπει να συνάδει με πολιτικές μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού ώστε να είναι αποτελεσματική» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την παρουσίαση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών υπηρεσιών στην Πελοπόννησο, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 στην Τρίπολη, και τόνισε ότι «μια τέτοια διαδικασία θα πρέπει να απολαμβάνει το μέγιστο της πολιτικής συναίνεσης και να έχει χρονικό βάθος δεκαπενταετίας». 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε αφενός, ότι προκειμένου μια μεταρρύθμιση να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να συνοδεύεται από επενδύσεις και, αφετέρου χαρακτήρισε θετικά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σχέδιο δεν θέτει αυστηρά οικονομικά κριτήρια και δεν έχει αποκλειστικό στόχο την οικονομία κλίμακας. 

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν η πρώτη περιφέρεια στη χώρα που βρήκε τρόπο να εντάξει στο πρόγραμμά της του ΕΣΠΑ κωδικό για τις υποδομές της Αστυνομίας» σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Τατούλης, αναφερόμενος στο θέμα του εκσυγχρονισμού των υποδομών της, και χαρακτήρισε αυτονόητη υποχρέωση κάθε Περιφέρειας να αναλάβει ποσοστό του κόστους της λειτουργίας των υποδομών αυτών. 
«Συναντήσαμε δυσκολίες και αμφισβητήσεις όταν εξαρχής εντάξαμε στο πρόγραμμά μας την ενίσχυση των υποδομών αυτών» συνέχισε ο Περιφερειάρχης «δικαιωθήκαμε ωστόσο και πλέον είμαστε έτοιμοι να τις χρηματοδοτήσουμε και στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020». 
Αφού εξήρε το επίπεδο συνεργασίας της Περιφέρειας με την Αστυνομία, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε ειδική μέριμνα για την ενίσχυση της οικονομικής κατάστασης των ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή θέση αυτή τη στιγμή. 
«Η Αστυνομία έχει σημαντική ευθύνη για τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς η λειτουργία της σχετίζεται άμεσα με τα ζητήματα ασφάλειας, ειδικά στην περίοδο κρίσης που διανύουμε» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, φέρνοντας ως παράδειγμα τα θέματα παραβατικότητας στις αγροτικές υποδομές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: