5 Φεβρουαρίου 2016

Οι πρώτοι 100 ''φτωχούληδες'' που κάλεσε ο Εισαγγελέας από την λίστα Μπόγιαρνς-Είναι πολλά τα λεφτά...!!!

Κλήθηκαν οι πρώτοι 100 της «λίστας Μπόργιανς» με καταθέσεις εκατομμυρίων στην Ελβετία
Οι Εισαγγελείς που αξιολογούν την «λίστα Μπόργιανς«, καλούν τους πρώτους 100 φορολογούμενους που εμφανίζουν αποκλίσεις εκατομμυρίων στα δηλωθέντα εισοδήματα με τα ποσά που κατέθεσαν στηνελβετική τράπεζα UBS.
Μεταξύ των πρώτων που καλούνται σε κατάθεση περιλαμβάνονται γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί και συνταξιούχοι του Δημοσίου, αλλά και «ανεπάγγελτος» που εμφανίζει καταθέσεις 7 εκατομμυρίων ευρώ.«Φορολογούμενος μεσαίας, μέτριας ή και χαμηλής οικονομικής δύναμης στην Ελλάδα να είναι καιμεγαλοκαταθέτης ελβετικών τραπεζών στο εξωτερικό», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αξιολογητές της λίστας.
Μεταξύ αυτών που καλούνται από τους Εισαγγελείς είναι και δημόσιος υπάλληλος ο οποίος την περίοδο 2000-2012 δήλωσε συνολικά 813 χιλιάδες ευρώ, ενώ στην λίστα Μπόργιανς καταγράφηκε με κατάθεση 2,7 εκατομμύρια ευρώ.
Επίσης καλείται συνταξιούχος που την επίμαχη δωδεκαετία δήλωσε συνολικά 477 χιλιάδες ευρώ, αλλά στην UBS είχε 1,9 εκατομμύρια ευρώ.
“Αλλη περίπτωση αφορά Πολιτικό Μηχανικό με δηλωθέντα εισοδήματα ,την δωδεκαετία, 2,5 εκατομμύρια ευρώ που εμφανίζει καταθέσεις 6,5 εκατομμύρια ευρώ.
Γιατρός στην Ελλάδα δήλωσε συνολικά εισοδήματα 1,15 εκατομμύρια ευρώ, αλλά δήλωσε καταθέσεις στο εξωτερικό 5,3 εκατομμύρια ευρώ.
Έμπορος ετοίμων ενδυμάτων δήλωσε την δωδεκαετία 838 χιλιάδες ευρώ και είχε καταθέσεις 5,3 εκατομμύρια ευρώ.
Δικηγόρος με συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα 800 χιλιάδες ευρώ είχε λογαριασμό στην UBS με 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης φορολογούμενος που σήμερα δηλώνει «ανεπάγγελτος», την επίμαχη δωδεκαετία δήλωσε συνολικά εισοδήματα 1,8 ευρώ ενώ οι καταθέσεις του στην UBS ήταν σχεδόν 7 εκατομμύρια ευρώ.
Και οι εκατό κληθέντες αλλά και όσοι από τις λεγόμενες «κραυγαλέες περιπτώσεις» πρόκειται να κληθούν το επόμενο διάστημα, ελεγχoνται για κακουργήματα και είναι αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών τους και άλλων κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων τους.
Πριν λίγες ημέρες οι Εισαγγελείς προχώρησαν σε εντολές δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων για 24 πρόσωπα που καταγράφονται στην λίστα Μπόργιανς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: