8 Φεβρουαρίου 2016

Η μνημονιακή «μεταρρύθμιση» διάλυσης του πρωτογενούς τομέα!!!

ΑΡΘΡΟ ΤΕΛΗΤου Αριστοτέλη Βασιλάκη
Τα μέτρα του νέου μνημονίου που προωθούν τρόικα και κυβέρνηση για τους αγρότες, αποτελούν εκτός όλων των άλλων «ταφόπλακα» και εξόντωση πολύ σημαντικού κομματιού του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.
Το προτεινόμενο πακέτο μέτρων μεταφράζεται σε βαρύ και δυσβάσταχτο λογαριασμό, τον οποίο ο αγροτικός κόσμος είναι δεδομένο πως αδυνατεί να πληρώσει. Για να είμαι ακριβής και δίκαιος, οι αγρότες την εποχή των παχέων αγελάδων, δεν πλήρωναν πολύ μικρότερους λογαριασμούς… Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι δανειστές. Όπως γνωρίζουν επίσης πως το χτύπημα της αγροτιάς ισοδυναμεί με περαιτέρω συρρίκνωση του πρωτογενή τομέα της χώρας…


Λένε και προπαγανδίζουν οι Γερμανοί ότι δεν παράγουμε. Πως είμαστε μια χώρα δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων. Όταν όμως τα μέτρα του 3ου μνημονίου, χτυπούν αλύπητα τον τουρισμό (με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά) και την αγροτιά (τον κατεξοχήν πρωτογενή τομέα) αυτό δείχνει πως, όλα όσα λένε και είναι εντελώς υποκριτικά και υποκρύπτουν άλλες επιδιώξεις…

Είναι ξεκάθαρο πως η Γερμανοί θέλουν να συρρικνώσουν κι άλλο το ΑΕΠ της χώρας!!! Αυτό συνακόλουθα θα αυξήσει το έλλειμμα (σε σχέση με το ΑΕΠ), μια εξέλιξη που θα παρατείνει την ομηρία και την αποικιοκρατική λογική με την οποία καθοδηγεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, η χώρα που αιματοκύλισε δύο φορές την Ευρώπη τον εικοστό αιώνα…

Απ’ ότι φαίνεται στόχος τους δεν είναι ΜΟΝΟ η εσωτερική υποτίμηση η οποία έφερε μια δραστική υποτίμηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, αλλά η συνολική συρρίκνωση της Ελληνικής οικονομίας…

Στο πειραματόζωο που λέγεται Ελλάδα, αποδείχτηκε περίτρανα πως ούτε η μείωση μισθών και συντάξεων βοήθησε, αφού αυξήθηκε η ύφεση, ούτε βέβαια η υπερφορολόγηση, αφού μειώθηκε η ανταγωνιστικότητα. Μεγάλο θύμα και των δύο δηλητηριωδών φαρμάκων που μας επέβαλαν οι δανειστές, ήταν η μεσαία τάξη και η λεγόμενη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η οποία αποτελούσε για δεκαετίες την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Η μαγική λέξη ακούει στο όνομα ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Η οποία δεν θα έρθει ποτέ με τέτοιου είδους πολιτικές… Η δραματική μείωση του ΑΕΠ, απέδειξε πως η συνταγή των μνημονίων, είναι ένα σύγχρονο οικονομικό κουρελόχαρτο και αποτελεί μνημείο αναποτελεσματική διαχείρισης κρίσης.

Επιστρέφοντας στις κινητοποιήσεις των αγροτών, θα λέγαμε πως η αλλαγή του προτεινόμενου νέου πακέτου φορολογικών μέτρων και η αντικατάσταση του με σχέδιο ανασυγκρότησης της αγροτικής παραγωγής αποτελεί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ για οποιαδήποτε κυβέρνηση που προσπαθεί να οικοδομήσει ένα νέο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Μπορεί η δίκαιη φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος να αποτελεί μεταρρύθμιση και καταπολέμηση ακόμα μιας μεταπολιτευτικής παθογένειας, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα δίνεται η δυνατότητα στους έλληνες αγρότες και να παράγουν και να επιβιώνουν στηρίζοντας την εθνική οικονομία της χώρας.

Κοστολογώντας δε τα προτεινόμενα μέτρα, δηλαδή την αύξηση του φορολογικού συντελεστή κατά 200 εκατ. ευρώ, την φορολόγηση επιδοτήσεων-προγραμμάτων κατά 510 εκατ. ευρώ, την αύξηση του ΦΠΑ αγροτικών εφοδίων κατά 285 εκατ. ευρώ, την κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου κατά 180 εκατ. ευρώ και τον τριπλασιασμό εισφοράς ΟΓΑ κατά 1 δισ. ευρώ, θα λέγαμε πως το προτεινόμενο σχέδιο διαλύει την αγροτιά.

Αθροιστικά, από τον αγροτικό κόσμο ζητείται ένα βαρύς λογαριασμός τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ, που μεταφράζεται σε 50% και πλέον του εισοδήματός του, γεγονός που ναι μεν βοηθάει τα δημοσιονομικά της χώρας, ωστόσο – όπως έχει αποδειχτεί πολλάκις τα τελευταία χρόνια – θα μειώσει το ΑΕΠ!!! Οπότε η θυσία της Ελληνικής αγροτιάς θα πάει στον βρόντο!!! Σ’ ένα πηγάδι χωρίς πάτο… Όπως τα λεφτά που δόθηκαν στις τράπεζες και τόσες άλλες θυσίες του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: