27 Απριλίου 2016

Επιτυχημένη η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη 2η Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών Freskon

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε για δεύτερη χρονιά η Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών Freskon, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως 23 Απριλίου 2016, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και διοργανώθηκε από την εταιρεία ΔΕΘ - HELEXPO.
Η έκθεση Freskon αποτελεί πόλο έλξης των πιο σημαντικών εταιρειών, συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών σε επίπεδο εκθετών. Οι εκθέτες ήρθαν σε επαφή με τους μεγαλύτερους ομίλους του διεθνούς λιανεμπορίου, καθώς και με εγχώριους και ξένους διακινητές στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάστηκαν οι πιο επίκαιρες εξελίξεις στην παραγωγή και εμπορία των φρέσκων φρούτων και λαχανικών.


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην έκθεση, με δικό της περίπτερο, στο οποίο φιλοξενήθηκαν 16 Πελοποννησιακές επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα και συνεταιρισμοί. Οι επιχειρηματίες της Πελοποννήσου είχαν την δυνατότητα να ενημερώσουν τους επισκέπτες σχετικά με την ποιότητα και τις ποικιλίες των προϊόντων τους και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες, επαφές και νέες συνεργασίες.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε το 1ο συνέδριο για τα Πράσινα Λαχανικά & το Σπαράγγι με την επιστημονική στήριξη της έδρας της λαχανοκομίας του ΑΠΘ με ομιλητές από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ολλανδία, χώρες δηλαδή που έχουν ξεχωρίσει στην παραγωγή, στη συσκευασία και στη διακίνηση των πράσινων λαχανικών.
Η Αντιπεριφερειάρχης κα. Νικολάκου Κωνσταντίνα εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη  στον χαιρετισμό της ανέφερε ότι προτεραιότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτελεί η επένδυση στην ιδιαιτερότητα των προϊόντων της Πελοποννήσου και η ανάδειξη των συγκριτικών τους πλεονεκτημάτων. Οι συνδυασμένες και στοχευμένες δράσεις εξωστρέφειας που υλοποιεί η Περιφέρεια επεσήμανε η κ. Νικολάκου για την προβολή του τουρισμού, των τοπικών προϊόντων σε συνδυασμό με τη γαστρονομία και την Πελοποννησιακή διατροφή δημιουργούν νέες προοπτικές ενδυνάμωσης της τοπικής μας οικονομίας. 
Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις όπου ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαντάς Περικλής και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Αλεξόπουλος Αλέξιος είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους σημαντικών εξαγωγικών εταιρειών του εξωτερικού κάνοντας ειδική αναφορά στα προϊόντα της Πελοποννήσου.
Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθησαν ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής πολιτικής και διαχείρισης των κοινοτικών πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO κ. Τάσος Τζήκας και ο κ. Κυριάκος Ποζρικίδης αντίστοιχα, καθώς και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη συνάντηση που είχαν με τον Γενικό Γραμματέα κ. Κασίμη του έθεσαν το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της πρώιμης πατάτας, επισημαίνοντας την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων από το Υπουργείο για την προστασία του προϊόντος. 


Μπορείτε να παρακολουθήσετε σχετικό βίντεο στον κάτωθι σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: