26 Απριλίου 2016

Γονείς έχασαν το 2χρονο κοριτσάκι τους από μηνιγγίτιδα Β και δημοσίευσαν αυτή τη σοκαριστική φωτό!!!

691206-664392843c51478892effb7d262fe97d_l.jpg
Η Faye Burdett πέθανε πριν από δύο μήνες στα δύο της χρόνια από μηνιγγίτιδα Β.
Για 11 ημέρες «πάλευε» στο νοσοκομείο να τα καταφέρει όμως σε μόλις 12 ώρες η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη.
Οι γονείς της Neil και Jenny Burdett, αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν τη σοκαριστική αυτή φωτογραφία της κορούλας τους προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο και να πιέσουν τη βρετανική κυβέρνηση να επεκτείνει το πρόγραμμα εμβολιασμού και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας προβλέπει τους εμβολιασμούς βρεφών ηλικίας 2 έως 5 μηνών ενώ στην παρούσα φάση αρνείται να επεκτείνει το πρόγραμμα σε όλα τα παιδιά λόγω αυξημένου κόστους.


«Δεν θέλουμε να φανταστούμε ότι μπορεί να υπάρξει άλλο παιδί που θα υποφέρει τόσο πολύ όσο η κόρη μας. Και πραγματικά δεν χρειάζεται», δήλωσαν οι γονείς που έχουν ξεκινήσει εκστρατεία προκειμένου να επεκταθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού στα παιδιά.

«Μέσα σε λιγότερο από 12 ώρες, ένα υγιέστατο παιδί ξαφνικά έχει πιθανότητα 1% να ζήσει», δήλωσε η Jenny Burdett που μαζί με το σύζυγό της, προσπαθούν να κινητοποιήσουν όσο  μπορούν τους γονείς.

Όλες οι ηλικιακές ομάδες μπορούν να προσβληθούν από τη μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο, με τα βρέφη, νήπια, έφηβους και νεαρούς ενήλικες να αποτελούν τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς. Τo βακτήριο (Neisseria Meningitidis ή μηνιγγιτιδόκοκκος) που προκαλεί τη μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο διακρίνεται σε πέντε οροομάδες (Α, B, C, W-135 και Y). Η οροομάδα τύπου Β (MenB) ευθύνεται για την πλειοψηφία των περιστατικών (περίπου 90%) στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Η εξέλιξη της νόσου είναι ταχύτατη και μπορεί να επιφέρει το θάνατο σε διάστημα 24 – 48 ωρών από την εκδήλωση των πρώτων συμπτωμάτων, τα οποία συχνά μοιάζουν με αυτά της γρίπης, όπως ο πυρετός, ο έμετος και η κεφαλαλγία.
mothersblog

Δεν υπάρχουν σχόλια: