26 Απριλίου 2016

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: «Μόνη λύση η εξωστρέφεια για τη βιωσιμότητα της αγροτικής μας οικονομίας»

«Τουρισμός, αγροτικά προϊόντα και γαστρονομία το τρίπτυχο της εξωστρέφειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου»
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει υποβάλλει πρόγραμμα αποκλειστικά για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να βγούμε μαζί  με τους παραγωγούς στις διεθνείς αγορές. Άλλη λύση δεν υπάρχει, ούτε από αριστερά, ούτε από δεξιά» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προβλημάτων με τα αδιάθετα εσπεριδοειδή της Πελοποννήσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016.
  
«Είναι παντελώς ανίκανη η Κυβέρνηση για οποιαδήποτε πρωτοβουλία στο πρόβλημα αυτό όχι γιατί δεν το θέλει, για να είμαι επιεικής, αλλά γιατί δεν γνωρίζει την πολιτική προώθησης προϊόντων, αφού ποτέ δεν την πίστεψε» συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι δεν είναι λύση ούτε η κοινωνική απόσυρση των εσπεριδοειδών, ούτε η ένταξή τους στον κανονισμό de minimis, αλλά ούτε και η όποια ενισχυτική πολιτική. 
«Επιμένω στη βασική μας στρατηγική, «εξωστρέφεια, εξωστρέφεια, εξωστρέφεια» τόνισε ακολούθως ο κ. Τατούλης και κάλεσε τους αγρότες «οργανωθείτε σε ομάδες παραγωγών, καθετοποιείστε την παραγωγή σας και ελάτε να βγούμε μαζί στις διεθνείς αγορές». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: