26 Απριλίου 2016

Κωνσταντίνα Νικολάκου: «Τέλος χρόνου για την Κυβέρνηση. Άμεσα να υπογραφεί η ΣΔΙΤ της Περιφέρειας»

Με δεδομένες τις συζητήσεις, τις συναντήσεις και την επικείμενη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου ερωτηθείσα για την πορεία της ΣΔΙΤ της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων δήλωσε: 
«Δεν υπάρχει κανένα πλέον χρονικό περιθώριο καθυστέρησης στην Κυβέρνηση για την υπογραφή της ΣΔΙΤ του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πέντε (5) μήνες μετά τη ρητή εντολή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τις «διαπραγματεύσεις» και τις συζητήσεις της Κυβέρνησης, είναι πλέον πρόδηλο και στους πιο «δύσπιστους» ότι το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι η μόνη νόμιμη και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος εφαρμόσιμη λύση. 

Το έργο της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ θα φτάσει σχεδόν στο 80%, τον Ιούνιο με αποτέλεσμα σταθερά και σταδιακά οι ΧΑΔΑ να αποτελούν παρελθόν για την Πελοπόννησο. Η εξέλιξη αυτή καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο το έργο για τον οποιονδήποτε επιχειρεί ακόμα και την ύστατη αυτή στιγμή να παρεμποδίσει τη λύση της ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων. 
Για μια ακόμα φορά επισημαίνουμε τον κίνδυνο, όσο καθυστερεί η υπογραφή της ΣΔΙΤ από την Κυβέρνηση και όσο ορισμένοι Δήμαρχοι υπόσχονται ακόμα και τώρα «μαγικές λύσεις» στους πολίτες, να γεμίσουν πόλεις της Πελοποννήσου με σκουπίδια. Το μόνο έργο που μπορεί πραγματικά να δώσει λύση είναι αυτό της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Δύο (2) μήνες σχεδόν μετά τη λήξη της προθεσμίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος στις Δημοτικές αρχές να υποβάλλουν τα τοπικά σχέδια διαχείρισης δεν έχουν ακόμα κατατεθεί ούτε τα μισά. 
Ενόψει της συνεδρίασης του ΦΟΔΣΑ, εκτιμούμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Δημάρχων έχει απολύτως κατανοήσει ότι το μόνο έργο που μπορεί νόμιμα και με σεβασμό στο περιβάλλον να δώσει λύση, αλλά και με τον πιο οικονομικό τρόπο για τους πολίτες είναι αυτό της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Έχουν επίσης κατανοήσει απολύτως ότι δεν μπορούν να υπολογίζουν στην Κυβέρνηση, παρά μόνο στη συνεργασία με την Περιφέρεια για να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων».     

Δεν υπάρχουν σχόλια: