25 Απριλίου 2016

«Η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα»

Μεσσηνίας: «Η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα και η αλληλεγγύη δεν έχει διακρίσεις» (ΒΙΝΤΕΟ)
Σήμερα , στις 13.00  μ.μ. στο χώρο του Ασύλου της ιεράς μητρόπολης Μεσσηνίας «Η Στέγη της Εκκλησίας», παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος  μητροπολίτης Μεσσηνίας    κ. Χρυσόστομος , η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου κ. Μαργέλης, ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου κ. Μιχαήλ, ο Δ/ντης της Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σταματόπουλος  καθώς και ο εκπρόσωπος  της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης κ. Σαρρής, στα πλαίσια της δράσης «Η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα».  
Η δράση αυτή που πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου-Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, με αρωγό την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, έφθασε στο τελικό στάδιο. Ο όγκος των πραγμάτων που μαζεύτηκαν από τους πολίτες και όλους τους φορείς ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, καθώς συνελέγησαν  441 κιβώτια με τρόφιμα, 80 κιβώτια με είδη υγιεινής, 26 κιβώτια με φάρμακα και 270 κιβώτια με είδη ένδυσης. Όλα τα κιβώτια ,αύριο ΜεγάληΤρίτη 26-4-2016, θα παραδοθούν στις κεντρικές αποθήκες του Ερυθρού Σταυρού στην Αθήνα, απ’ όπου θα διανεμηθούν στους δικαιούχους.
  
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας εξέφρασε την χαρά του για την ιδιαίτερη ανταπόκριση των πολιτών και τόνισε πως η δράση δε θα σταματήσει εδώ, αλλά θα συνεχιστεί για να μπορούν οι άνθρωποι αυτοί να ζουν με αξιοπρέπεια. 
 Εν συνεχεία, η κα Ελένη Αλειφέρη  ευχαρίστησε τους πολίτες ,όλους τους φορείς που συμμετείχαν στη δράση αυτή και κυρίως  τους υπαλλήλους της Π.Ε. Μεσσηνίας που βοήθησαν στην ταξινόμηση και την δεματοποίηση των ειδών και επεσήμανε πως αυτή η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, είναι ένα ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς και ευαισθητοποίησης , ενόψει του Πάσχα, που αποδεικνύει πως η ανθρωπιά  δεν έχει σύνορα και δεν επηρεάζεται από θρησκευτικές διακρίσεις.

Ο πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου δήλωσε ικανοποιημένος από την αποτίμηση της δράσης και  ο πρόεδρος του Δικηγορικό Συλλόγου ανέφερε πως η συλλογή τροφίμων συνεχίζεται και θα υπάρξει νομική υποστήριξη για όσους πρόσφυγες το επιθυμούν.

Ο διευθυντής της Β΄βαθμιας Εκπαίδευσης, επεσήμανε πως η μεγάλη απήχηση της δράσης οφείλεται στην θρησκεία μας και την αλληλεγγύη που επιδεικνύει πάντοτε    ο Ελληνικός λαός και πρόσθεσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που τα είδη θα παραδοθούν σε έναν έγκυρο οργανισμό και θα γίνει από αυτόν η τελική διαχείριση τους, ώστε να διανεμηθούν με τρόπο σύμφωνο και  επωφελή με τις ανάγκες των πληγέντων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ευχαριστεί ιδιαίτερα κάθε πολίτη, φορέα και του παρακάτω Χορηγούς:
1) Praktiker- Είδη συσκευασίας
2) Αναστάσιος Πράτης Κέντρο διασκέδασης Αρχόντισσα – Διάθεση τραπεζιών για τη συσκευασία
3) Σούπερ Μάρκετ «Μουργής» τρόφιμα
4) Τέτας – Ξηροί Καρποί
5) Γκούμας – Σύκα
6) Agrovim – κονσερβοποιημένα τρόφιμα
7) κ. Χαρίτση- νερό

Δεν υπάρχουν σχόλια: