26 Απριλίου 2016

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: Δείτε ποιοι θα είναι Υπουργοί και ποιοι όχι!

kyriakosmitsotakis
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκινήσει ήδη τις προετοιμασίες για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, καθώς όπως γίνεται αντιληπτό, πολύ σύντομα θα κληθεί να οδηγήσει τη χώρα σε ασφαλές λιμάνι! Ενόψει 4ου μνημονίου, όλοι οι αναλυτές θεωρούν ότι οι εκλογές έρχονται πολύ κοντά και σίγουρα εντός του 2016, καθώς η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δε θα καταφέρει να σηκώσει στους ώμους του και τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα. Στο 10ο συνέδριο της ΝΔ που διεξάγεται αυτό το ΣΚ στα Σπάτα, το κύριο θέμα συζήτησης πέραν των προσώπων που θα εκλεγούν στην ΠΕ, είναι η ανθρωπογεωγραφία των στελεχών που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας.

ΠΟΙΟΙ ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως έχει τονίσει ξανά και ξανά, θα υπάρξει ασυμβίβαστο μεταξύ κόμματος και κυβέρνησης!
Δηλαδή, με απλά λόγια, μια σειρά από πρωτοκλασάτα στελέχη θα αποκλειστούν από κυβερνητικές θέσεις και λοιπές θέσεις δημόσιας διοίκησης!
Αυτοί θα είναι οι πολιτευτές (υποψήφιοι Βουλευτές), τα μέλη της ΠΕ, οι γραμματείς… Και όπως πληροφορούμαστε, ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει δεχθεί εισηγήσεις το ίδιο να ισχύσει και για τους Αντιπροέδρους της ΝΔ!
Αν θα ισχύσει η απόφαση για τους αντιπροέδρους, θα το γνωρίζουμε, όταν δούμε ποιοι θα είναι οι νέοι Αντιπρόεδροι της ΝΔ!
Ο Γραμματέας της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη Λευτέρης Αυγενάκης, θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο στο κόμμα και θα αποτελεί τον κομβικό σύνδεσμο μεταξύ κυβέρνησης, κόμματος και Μαξίμου.
ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ
Θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα χρησιμοποιήσει εξωκοινοβουλευτικούς τεχνοκράτες σε βασικά υπουργεία της Κυβέρνησης.
Από εκεί και πέρα, έμπειροι κοινοβουλευτικοί της ΝΔ θα στελεχώσουν σημαντικά υπουργεία και νέοι Βουλευτές θα εισέλθουν στην πρώτη Κυβέρνηση Μητσοτάκη προκειμένου να “ψηθούν”, αφού ο Πρόεδρος της ΝΔ ποντάρει στην όρεξη για δουλειά των νέων προσώπων.
Κάτι παραπάνω από βέβαια θεωρείται η υπουργοποίηση της Ντόρας Μπακογιάννη.
Με επικρατέστερο το Υπουργείο Εξωτερικών.
Κικίλιας, Κεφαλογιάννη και Βαρβιτσιώτης θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Από την καραμανλική πτέρυγα, πρέπει να θεωρείται σίγουρη η υπουργοποίηση Στυλιανίδη, με έντονα σημειολογική σημασία, λόγω των ευαίσθητων ισορροπιών που επικρατούν στην εκλογική περιφέρεια του πρώην Υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Η παρουσία του γυναικείου φύλου θα είναι έντονη, με τις Κεραμέως, Μαρτίνου και Ράπτη να μπαίνουν στην Κυβέρνηση!
Και βέβαια, θέση στην πρώτη διακυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη θα λάβει και ο Καραμανλής ο νεότερος!
Στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, εκτός απροόπτου, θα προταθεί η προεδρία της Βουλής, με πρώτο Αντιπρόεδρο τον Νικήτα Κακλαμάνη.
Κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρατήσει και κάποιες εκπλήξεις για την τελευταία στιγμή…
Στόχος της κυβέρνησής του θα είναι η άμεση ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και η ελάφρυνση των βαρών της μεσαίας τάξης, που δέχθηκε το ισχυρότερο πλήγμα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: