5 Μαΐου 2016

Μας προετοιμάζουν για τη δραχμή;

Του κ.Γ.Σιδερη
Έχει υποστηριχτεί από σοβαρούς αναλυτές, ότι απώτερος στόχος της κυβέρνησης -εξακολουθεί να – είναι το grexit και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Αιτιολογημένη η καχυποψία με βάση το πρώτο, έξω από κάθε κανονικότητα συγκροτημένης χώρας, εξάμηνο της πρώτης φοράς:
Ήταν το καμιά θυσία για το ευρώ, η… παρελκυστική τακτική του Γιάνη στα Eurogroup, οι μυστικές συσκέψεις όπου εκφράζονταν σκέψεις – οι οποίες δεν ήταν καθόλου απορριπτέες από το Μαξίμου – για την υιοθέτηση των IOUs, οι ανά την υφήλιο αναζητήσεις βοήθειας (μέχρι και στην Βενεζουέλα του συντρόφου Νικολά απευθύνθηκαν.
Την είχαν ντύσει με την αχλή του τσαβικού μύθου, και μέσα στην συντροφική έκστασή τους δεν κατάλαβαν ότι η χώρα είχε αρχίσει να αργοπεθαίνει). Ήταν το τραγελαφικό δημοψήφισμα επί ενός ερωτήματος φαντάσματος, επί μιας πρότασης που είχε αποσυρθεί, ήταν η αποστροφή του κ. Τσίπρα μπροστά στον Πούτιν, ότι είμαστε ναυτικός λαός και ξέρουμε και από άλλα λιμάνια.
Ήταν ακόμη οι μεγαλόστομες διακηρύξεις ότι η ριζοσπαστική αριστερά της μικρής περιθωριακής υπερχρεωμένης και πτωχευμένης χώρας θα άλλαζε την Ευρώπη, ώστε αυτή να απαλλαγεί από την ασφυκτική σιδερένια μέγγενη του διεθνοποιημένου νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, προκειμένου επί τέλους να κυριαρχήσει η πολιτική επί της οικονομίας, και οι εργαζόμενοι να απελευθερωθούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: