29 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατί οι Ρώσοι δεν θα μας βοηθήσουν τα πρώτα 24ωρα της πιθανής εμπλοκής μας στο Αιγαίο;

poutin-erdogan-2Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όλα αυτά τα σκαμπανεβάσματα της ρωσικής διπλωματίας μας λύνουν ένα βασικό ερώτημα και φυσικά μας απαντούν δεόντως.
Το ερώτημα που διατυπώθηκε είναι γιατί στο πιθανό σενάριο της εμπλοκής μας με τους Τούρκους και έτσι όπως με σαφήνεια μας το προείπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ… οι Ρώσοι δεν θα αντιδράσουν άμεσα στα πρώτα 24 ωρα και θα αφήσουν τους τούρκους να μας προκαλέσουν;
Ακριβώς γιατί έγιναν κολλητοί με τον Ερντογάν για να πουλήσουν φυσικό αέριο.
Αχ , που πας βρε καημένε Πούτιν;
Γιατί πάλι γκρίνια με τον Πούτιν;
Η ανακοίνωση της πιθανής επίσκεψης του μέσα στον Οκτώβριο στην γειτονική χώρα θα μπορούσε να είχε και τον τίτλο ¨η επίσκεψη του Πούτιν στην μοναδική αραβική χώρα των Βαλκανίων ¨βλ. Τουρκία που συμπεριλαμβάνει την Αν. Θράκη και την Κωνσταντινούπολη.
Γιατί η Τουρκία θέλει να πάρει την ηγεμονία στον αραβικό χώρο αναβιώνοντας ένα νέο σουλτανικό κράτος;


Που πάει λοιπόν ο πρόεδρος Πούτιν ;

«Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ατίλα Σερτέλ κατέθεσε επερώτηση στην Βουλή με την οποία ζητά να μάθει ποια η αναγκαιότητα της υποχρεωτικής διδασκαλίας της αραβικής γλώσσας στα Σχολεία. Ο υπουργός παιδείας Ισμέτ Γιλμάζ καλείται να απαντήσει για τις αλλαγές που θα γίνουν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση το έτος 2016-2017.

Ο βουλευτής στην επερώτηση του επισημαίνει ότι οι γονείς που αντιδρούν φακελώνονται.

Η Τουρκία καθημερινά απομακρύνεται από τη Δύση και στρέφεται στη Μέση Ανατολή. Θα διατηρήσει ακόμα και το θερινό ωράριο για να έχει την ίδια ώρα με τη Σαουδική Αραβία.

Τα μεγάλα κέντρα αποφάσεων εξυφαίνουν, όπως φαίνεται, το σχέδιο αραβοποίησης της Τουρκίας εδώ και αρκετά χρόνια. Ο Νεοοθωμανισμός σημαίνει οπισθοδρόμηση, αυταρχισμό, έλλειψη δημοκρατίας, καταπάτηση ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών , στροφή στη θρησκοληψία , απομάκρυνση από τον εκσυγχρονισμό, την επιστημονική γνώση και την πρόοδο.

Φυσικά οι επιπτώσεις στην εξωτερική πολιτική και στις σχέσεις της Άγκυρας με τους γείτονες της θα είναι τραγικές κι επικίνδυνες. Όσοι δεν το βλέπουν μάλλον φορούν παρωπίδες» Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

www.militaire.gr/Π. Καρβουνόπουλος 26/09/2016

Γιατί πάει τώρα στην Τουρκία ο ο πρόεδρος Πούτιν ;

«Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τουρκία τον Οκτώβριο, σε μια ακόμη ένδειξη ότι η Μόσχα επιθυμεί την πλήρη αποκατάσταση των πολιτικών, εμπορικών και οικονομικών σχέσεων με την Άγκυρα.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σε ερώτηση που του τέθηκε σήμερα αν ο Ρώσος πρόεδρος θα επισκεφθεί τον επόμενο μήνα την Τουρκία, δήλωσε

«Μόλις ολοκληρωθούν όλες οι προπαρασκευαστικές εργασίες, θα εκδώσουμε σχετική ανακοίνωση», τόνισε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.
Η Παγκόσμια Διάσκεψη για την Ενέργεια αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου.

Η Ρωσία ελπίζει να υπογράψει μια συμφωνία με την Τουρκία τον Οκτώβριο για τον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream, έργο το οποίο είχε παγώσει εξαιτίας της διπλωματικής κρίσης μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας, στο οποίο συμμετέχει η ρωσική κρατική επιχείρηση αερίου Gazprom.» http://www.onalert.gr/
28.09.2016 |

Τι οικονομικό ζόρι έχει άραγε ο Πούτιν και ξαφνικά ¨ερωτεύθηκε¨ τον Ερντογάν;

«Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας προσάρμοσε επί τα χείρω τις προβλέψεις του έως το 2019 και η Ρωσία πλέον αναμένεται να έχει ακόμη χειρότερη επίδοση σε σχέση με την παγκόσμια οικονομία, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων.

Αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο τα συνεχιζόμενα γεωπολιτικά παιχνίδια και οι αλλαγές γενεών στην κυβερνητική ομάδα θα οδηγούν σε μία Ρωσία δύο ταχυτήτων.

Ο ρόλος των ισχυρών ομάδων τεχνοκρατών στα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και στην Κεντρική Τράπεζα είναι επί της ουσίας να διατηρήσουν και να περιγράψουν το status quo. Με βάση την περιγραφή τους φαίνεται ζοφερό.

Οι νέες προβλέψεις βασίζονται σε μία μέση τιμή πετρελαίου στα 40 δολ. το βαρέλι έως το 2019, οριακά χαμηλότερα από τα σημερινά επίπεδα. Προσαρμόζουν το στόχο για το φετινό ΑΕΠ σε υποχώρηση της τάξης του 0,6% από 0,2% και επίσης διορθώνει επί τα χείρω τους στόχους για την ανάπτυξη των επόμενων τριών ετών.

Στις 22 Σεπτεμβρίου η Ρωσία εξέδωσε ευρωομόλογο ύψους 1,25 δισ. δολαρίων. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε σε σημαντικό βαθμό και πωλήθηκε με απόδοση 3,9% -καθόλου άσχημα για μία οικονομία τόσο στάσιμη όσο της Ρωσίας. Οι ξένοι επενδυτές το «άρπαξαν” παρότι καμία δυτική τράπεζα δεν έλαβε μέρος στη διαχείριση του placement Ταυτόχρονα, η Κεντρική Τράπεζα επιταχύνει τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού: Τυπώνει ρούβλια για να αγοράσει ξένα νομίσματα από τα συναλλαγματικά αποθέματα της κυβέρνησης»BLOOMBERG VIEW Του Leonid Bershidsky http://www.capital.gr/28.09.2016 |

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ στην ουσία…

Όλα αυτά τα σκαμπανεβάσματα της ρωσικής διπλωματίας μας λύνουν ένα βασικό ερώτημα και φυσικά μας απαντούν δεόντως.

Το ερώτημα που διατυπώθηκε είναι γιατί στο πιθανό σενάριο της εμπλοκής μας με τους Τούρκους και έτσι όπως με σαφήνεια μας το προείπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ… οι Ρώσοι δεν θα αντιδράσουν άμεσα στα πρώτα 24 ωρα και θα αφήσουν τους τούρκους να μας προκαλέσουν;

Ακριβώς γιατί έγιναν κολλητοί με τον Ερντογάν για να πουλήσουν φυσικό αέριο.

Όταν όμως ο κ. Πούτιν καταλάβει τι έγινε στο ΑΙΓΑΙΟ θα είναι πολύ αργά για την δημοτικότητα του και θα νοιάζεται για τα ΣΤΕΝΑ.

Διότι έτσι και αλλιώς οι Ρώσοι θα κατεβούν στα ΣΤΕΝΑ έστω και δίχως με αυτόν για να προασπίσουν τα συμφέροντα τους και να τελειώνουν με την τουρκική λαίλαπα .

Όλοι ομιλούν και θαυμάζουν για το μεγάλο μέγεθος του προέδρου Πούτιν,

Όμως μόνο ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ δεν μίλησε ποτέ για αυτόν αλλά ήταν καταφατικός στο επερχόμενο γεγονός.

«Κοίταξε, μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς»

Ο Γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης αποκαλύπτει στον κ. Ανέστη Μαυροκέφαλο. http://www.kivotoshelp.gr/

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: