20 Σεπτεμβρίου 2016

Ψώνιζαν με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ σε Αρκαδία και Μεσσηνία

Ψώνιζαν με πλαστά ευρώ σε Αρκαδία και Μεσσηνία
Στη σύλληψη των δύο 24χρονων Ελλήνων βοήθησε ένας ιδιοκτήτης καταστήματος στην Καλαμάτα τον οποίο προσπάθησαν να εξαπατήσουν και ειδοποίησε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 
Τα θύματα δυο νεαρών παραχαρακτών που έκαναν… περιοδεία στη Μεσσηνία και την Αρκαδία και αγόραζαν εμπορεύματα μικρής αξίας πληρώνοντας με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, προσπαθούν να εντοπίσουν οι άνδρες της Ασφάλειας Καλαμάτας που ήδη έχουν εξιχνιάσει πέντε περιπτώσεις.
Στη σύλληψη των δύο 24χρονων Ελλήνων βοήθησε ένας ιδιοκτήτης καταστήματος στην Καλαμάτα τον οποίο προσπάθησαν να εξαπατήσουν και ειδοποίησε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Εκείνοι τους ακινητοποίησαν και βρήκαν στην κατοχή του ενός δύο πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και άλλο ένα μαζί με ένδεκα ναρκωτικά χάπια στην κατοχή του άλλου.
 

Οι νεαροί προσήχθησαν στην Ασφάλεια, όπου κατασχέθηκαν πάνω τους 395 γνήσια ευρώ και πακέτα τσιγάρων μαζί με διάφορα αντικείμενα μικρής αξίας που αγόραζαν για να εισπράττουν τα ρέστα. 

Όπως διαπιστώθηκε, είχαν ήδη πλασάρει κίβδηλα χρήματα σε τρία καταστήματα στην Τρίπολη, σε δύο στην Καλαμάτα και σε ένα κατάστημα σε κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας. Οι 24χρονοι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, ενώ ο ένας και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Μάνος Τσαγκαράκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: