29 Σεπτεμβρίου 2016

Θαμμένος κάτω από δέντρο ο μικρός Μπεν; - Φυτεύτηκε λίγο μετά την εξαφάνισή του!!!

ben-needham1
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες στην Κω για τον μικρό Μπεν, που εξαφανίστηκε το 1991, σε ηλικία 21 μηνών.
Σήμερα, όπως αναφέρει η Daily Mirror, στο μικροσκόπιο των ερευνητών έχει μπει μια φωτογραφία που τραβήχθηκε λίγο μετά την εξαφάνιση του Μπεν και η οποία απεικονίζει ένα νέο δέντρο να έχει φυτευτεί στο χωράφι όπου διεξάγονται οι έρευνες-ανασκαφές.
Οι ερευνητές εντόπισαν το δέντρο συγκρίνοντας τις φωτογραφίες των τελευταίων 25 ετών, από τότε δηλαδή που χάθηκαν τα ίχνη του Μπεν. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό το σημείο επικεντρώνονται πλέον και θα γίνει ανασκαφή σήμερα.
Οπως γίνεται κατανοητό, οι Αρχές υποπτεύονται μήπως, κατά κάποιο τρόπο, «κουκουλώθηκε» ο θάνατος του Μπεν και το άψυχο κορμί του θάφτηκε κάτω από το εν λόγω δέντρο…


Υπενθυμίζεται ότι οι ερευνητές έχουν βρει κομμάτια υφάσματος ανοιχτού χρώματος, με το μεγαλύτερο να είναι διαστάσεων 15Χ15 εκατοστών, τα οποία έχουν σταλεί για ανάλυση, ώστε να διαπιστωθεί αν σχετίζονται με τον μικρό Μπεν, που όταν χάθηκε φορούσε λευκό μπλουζάκι.
ben-needham708

Οσο για τα θραύσματα οστών που βρέθηκαν στο χωράφι, ένας Ελληνας ερευνητής, ο κ. Θανάσης Φουρλής, ανέφερε ότι «ανήκουν σε πεθαμένα ζώα. Αυτό ήταν αναμενόμενο. Το ίδιο είχε συμβεί σε ανάλογες έρευνες που είχαν γίνει το 2011. Έχουμε μαζί μας επιστήμονες που εξέτασαν τα οστά επιτόπου και διαπίστωσαν ότι δεν ανήκουν σε άνθρωπο».

Και συνέχισε: «Η διαφορά σε σχέση με το 2011 είναι ότι οι ανασκαφές είναι πολύ πιο στοχευμένες, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών από νέους μάρτυρες. Τον Μάιο λάβαμε μία μαρτυρία ότι ο Μπεν μπορεί να καταπλακώθηκε. Κρίναμε τη μαρτυρία αυτή ως αξιόπιστη. Από εκεί και πέρα έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε την ανωνυμία της πηγής, καθώς αυτό είχαμε υποσχεθεί εξαρχής όταν ζητούσαμε από τον κόσμο να μας βοηθήσει στις έρευνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: