20 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Για τις πλημμύρες

 Η τελευταία  νεροποντή και οι τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε ανέδειξαν με τον τραγικότερο τρόπο τις ευθύνες των κυβερνήσεων και της δημοτικής αρχής, που αφήνουν τα έργα υποδομών, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, σε δεύτερη μοίρα.
   Καλούμε το λαό και τα μέλη του σωματείου  να διεκδικήσουν  την πραγματοποίηση  έργων αντιπλημμυρικής προστασίας καθώς και έργων για  την άμεση αποκατάσταση των ζημιών. 
Απαιτούμε: 
        Να παρθούν άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης.
       Να αποζημιωθούν οι πληγέντες στο 100% των ζημιών.
       Να αποκατασταθούν οι ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και στο δίκτυο υδροδότησης.
      Για όσους έχουν πληγεί οι κατοικίες τους και δεν μπορούν να διαμείνουν, να εξασφαλιστεί η διαμονή τους σε ξενοδοχεία για όσο χρόνο χρειάζεται    και να δοθεί έκτακτο επίδομα.



 Για το Λαϊκό Φροντιστήριο

    Το Σωματείο Φαρμακοϋπαλληλων  Νομού Μεσσηνίας στηρίζει την πρωτοβουλία του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και εργαζομένων στην ΔΕΥΑΚ για την λειτουργία Λαϊκού Φροντιστηρίου.
    Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με μεγαλύτερες δυσκολίες για τις λαϊκές οικογένειες. Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν συνεχίζουν να σπρώχνουν τους μαθητές στα φροντιστήρια  με αποτέλεσμα να τους χωρίζουν σε «καλούς» και «κακούς»ανάλογα με την τσέπη των  γονιών τους.
    Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η λειτουργία του δωρεάν φροντιστηρίου για όλα τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου . Σκοπός του Λαϊκού Φροντιστηρίου είναι να υψωθεί ένα τοίχος αλληλεγγύης έτσι ώστε κανένα παιδί να μην βρεθεί χωρίς βοήθεια στο σχολείο.    
Καλούνται όλοι οι φοιτητές και οι άνεργοι εκπαιδευτικοί που μπορούν να βοηθήσουν, να δηλώσουν συμμετοχή για να γίνουν καθηγητές στο Λαϊκό Φροντιστήριο.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6946561150  Δήμητρα Νούτσου,  6985698656  Γιάννης Λαγογιάννης  
        

                                                                                                                 ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: