21 Σεπτεμβρίου 2016

«ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ» Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για «ΞΑΝΑΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ» Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!!!
Με την ολοκλήρωση των πολιτικών εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα στην 81η ΔΕΘ και την εισήγησή του προς την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνητικό επιτελείο επιχειρεί να κάνει «ταμείο» για τις επιδόσεις του πρωθυπουργού και, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα μόνο ικανοποιητικά δεν μπορούν να θεωρηθούν για το σύνολο της μνημονιακής συμμαχίας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Ήδη ο κ. Τσίπρας δέχεται σφοδρότατες πιέσεις από τους στενούς συνεργάτες του να λάβει άμεσα συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες, καθώς το «σκληρό ροκ» του προέδρου του κυβερνώντος κόμματος εναντίον του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν φαίνεται να αποδίδει καρπούς.

Επί της ουσίας, στον στενό πρωθυπουργικό κύκλο του Μαξίμου εμφανίζονται πλέον δύο διαφορετικές τάσεις: η πρώτη ζητά από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε πολιτικό αιφνιδιασμό μέσω της διενέργειας πρόωρων εκλογών και η δεύτερη τον «πρεσάρει» να προχωρήσει σε έναν ευρύ ή ακόμη και μίνι ανασχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου με αμιγώς σοσιαλιστικό πρόσημο και ταυτόχρονα να καθυστερήσει η διενέργεια του συνεδρίου του κόμματος.
Προς ώρας, φαίνεται πως ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να μην μπει στη λογική της προσφυγής στις κάλπες, αλλά να δοκιμάσει να παίξει το χαρτί του ανασχηματισμού, σε μια προσπάθεια να αναμορφώσει την εικόνα της κυβέρνησής του.
Στο πλαίσιο αυτό και εφόσον λάβει μια τέτοια απόφαση, πρώτο του μέλημα θα είναι η απομάκρυνση υπουργικών στελεχών, τα οποία, είτε αποτελούν «κόκκινο πανί» για τους πολίτες, είτε με τις αποφάσεις και τις πρωτοβουλίες τους άνοιξαν μέτωπα, που πλέον πολύ δύσκολα μπορεί να κλείσει η κυβέρνηση.
Ο «σοσιαλιστικός» ανασχηματισμός του κ. Τσίπρα θα βασίζεται, όπως έχει γράψει εδώ και καιρό το Newsbomb.gr,  στην επιλογή προσώπων που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς και που, κατά τον ίδιο, θα δώσουν μια άλλη δυναμική στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς τα χειρότερα είναι μπροστά, ιδίως σε ό,τι αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση και τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ζήτημα του χρέους στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - Μπάιντεν
Το ζήτημα του χρέους στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα - Μπάιντεν

Ταυτόχρονα, όμως, ο κ. Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις, ώστε να μεταθέσει στις καλένδες το συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Οκτωβρίου, καθώς, όπως εκτιμάται, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανοίξει κι άλλα μέτωπα, ιδίως με συνιστώσες εντός της παράταξής του, που δεν βλέπουν με τόσο καλό μάτι την σπουδή που δείχνει για την ιδεολογική μετατόπιση προς την Κεντροαριστερά.
Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός θέλει πάση θυσία να ανακόψει τη δυναμική του προέδρου της ΝΔ, καθώς η παρουσία του τελευταίου στη ΔΕΘ χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ειλικρινής, μετριοπαθής και αρκετά ήπια, αφού ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να αναφερθεί επί προσωπικού στον κ. Τσίπρα, στηλιτεύοντας, όμως, τις πολιτικές του επιλογές και αποφάσεις.
Δημοσκοπικά, η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ έχει την τάση να ανοίγει ολοένα και περισσότερο, με τις μέχρι στιγμής μετρήσεις να δίνουν προβάδισμα από οκτώ έως δέκα ποσοστιαίες μονάδες υπέρ των «γαλάζιων». Το άνοιγμα αυτό της «ψαλίδας» καθίσταται πλέον επικίνδυνο για την κυβέρνηση, γιατί είναι ανάλογο της κοινωνικής δυσαρέσκειας, η οποία εντείνεται εξαιτίας των «αιματηρών» μνημονιακών πολιτικών.
Στην Κουμουνδούρου, ειδικότερα, είναι έκδηλη η ανησυχία για το «πόσο μπορεί να αντέξει αυτή η κυβέρνηση». Χθες, Τρίτη (20/09/2016) συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη δεύτερη διακυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και όλα όσα έχει υποσχεθεί το συγκεκριμένο δίδυμο στον λαό έχουν παραμείνει «κενό γράμμα».
Ο κ. Τσίπρας δεν έχει στη διάθεσή του πολύ χρόνο. Και, δυστυχώς για εκείνον, πλέον το ξέρουν και όλοι οι υπόλοιποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: