25 Οκτωβρίου 2016

Σοκ για τους θεριακλήδες-Άρχισαν ήδη οι αυξήσεις στα τσιγάρα!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιγάρα παπαστράτος
Ξεκίνησαν οι αυξήσεις στις τιμές των τσιγάρων, λίγους μήνες πριν και την επίσημη αύξηση της φορολογίας που θα ισχύσει από την πρωτοχρονιά του 2017.
Η πρώτη εταιρεία που αύξησε τις τιμές της είναι η «Παπαστράτος», με αύξηση της τάξης των 20 λεπτών το πακέτο.Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με την εταιρία, ήταν αναπόφευκτη, καθώς δεν υπήρχαν περιθώρια για την απορρόφηση των ανατιμήσεων που θα φέρει ο νέος φόρος.
Στελέχη της καπνοβιομηχανίας είχαν από καιρό προειδοποιήσει για τον κίνδυνο σημαντικών ανατιμήσεων στις λιανικές τιμές κατά 40 – 50 λεπτά το πακέτο, λόγω της...
επικείμενης αύξησης του ΕΦΚ στα καπνικά από την 1η Ιανουαρίου, αφού θα οδηγήσει τη μέση φορολογική επιβάρυνση στα τσιγάρα από το 84% στο 90% και θα συρρικνώσει τα περιθώρια κέρδους ολόκληρης της αλυσίδας.

«Εάν είχαμε επιλογή δεν θα προχωρούσαμε, ούτε φέτος αλλά ούτε και του χρόνου, αφού μόνο το λαθρεμπόριο ωφελείται από τις ανατιμήσεις», σημείωναν πηγές της «Παπαστράτος» στην εφημερίδα «Ημερησία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Παπαστράτος» δεν είναι η μόνη εταιρεία που θα αυξήσει τις τιμές, ενώ από τη νέα χρονιά πιθανότητα θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση της τιμής του πακέτου κατά 0,20 έως 0,30 ευρώ.

Η σταδιακή αύξηση των τιμών έγινε σκόπιμα, προκειμένου να προετοιμαστεί ο καταναλωτής στα νέα δεδομένα, καθώς μια απότομη άνοδος θα ήταν τεράστιο σοκ για τους καπνιστές, οι οποίοι όπως και όλοι οι υπόλοιποι καταναλωτές βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: