16 Οκτωβρίου 2016

Toν εγκαταλείπουν Πούτιν, Ολάντ, Μέρκελ, μπορεί να τον σώσει η Γιάννα;;;

Ο Βασίλης Λεβέντης που, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, μιλάει με τον Γερμανό πρέσβη βλέπει εκλογές ως τον Ιανουάριο του 2017.
Την ίδια στιγμή τα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από την ελληνική κυβέρνηση καθώς διαπιστώνει ότι τόσο ο Πούτιν όσο και ο Ολάντ δεν εκφράζονται και με τον καλύτερο τρόπο για τον Αλέξη Τσίπρα.
Προφανώς ο Ολάντ δεν ξεχνά το Olandreou και παίρνει ρεβάνς από τα όσα έλεγε ο σημερινός πρωθυπουργός σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βάρος του. O μόνος σύμμαχος που απέμεινε στον Τσίπρα είναι ο ...
Ομπάμα κι αυτός όσο πατάει γάτα μια και στις 8 Νοεμβρίου γίνονται εκλογές στις ΗΠΑ και στις 20 Ιανουαρίου παραδίδει επίσημα την σκυτάλη στον διάδοχό του. Mε ένα διεθνές περιβάλλον εχθρικό για την ελληνική κυβέρνηση ο Σόιμπλε δεν έχει πολλούς λόγους να ενδώσει και να αρχίσει να κουβεντιάζει για επιμήκυνση του ελληνικού χρέους την ώρα μάλιστα που περιμένουν με την παλάμη ανοιχτή και oι υπόλοιποι της παρέας των Pigs.
To μόνο που είναι με το μέρος του Τσίπρα είναι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εμφανίζονται με διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο μεταξύ δεν έχει προλάβει να λάβει σάρκα και οστά το κόμμα που ετοιμάζουν ο Σημίτης, ο Πάγκαλος και η Διαμαντοπούλου. Oι 3 τους θέλουν επικεφαλής τον Γιάννη Στουρνάρα τον οποίο οι συνομώτες συριζαίοι θέλουν με κάθε τρόπο να εκδιώξουν από την Τράπεζα της Ελλάδος. Ακόμη και σε παιδικά πάρτυ οργανώνουν την σχετική τελετή μαύρης μαγείας κατά του κεντρικού τραπεζίτη όπως την αφηγείται ο Βηματοδότης:
Πριν από μερικές ημέρες στο πάρτι ενός πιτσιρικά, το οποίο διοργάνωσαν οι γονείς του, ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν προσκεκλημένο και το παιδί διευθυντή γραφείου πρωτοκλασάτου κυβερνητικού στελέχους, το οποίο βεβαίως προσήλθε με το δωράκι του, συνοδευόμενο από τον πατέρα του.
Κάποια στιγμή ένας άλλος πατέρας (συριζαίος κι αυτός, διορισμένος μετακλητός στο δημόσιο) πλησιάζει τον διευθυντή και του λέει δήθεν εμπιστευτικά: “Αυτον τον Στουρνάρα τι τον κρατάτε ακόμα; Γιατί παραμένει στη  θέση του;
O διευθυντής του κυβερνητικού στελέχους χαμογέλασε και είπε: “ Περίμενε λίγο ακόμα και θα τον διώξουμε. Θα τον εξαφανίσουμε από την πολιτική σκηνή“.
Ο άλλος τον ρώτησε: “Και πώς θα τον διώξετε;“.
Και ο διευθυντής του απάντησε: “Εχουμε σχέδιο. Θα του βγάλουμε δυο-τρία σκανδαλάκια, θα τον κράξουμε και θα αναγκαστεί να φύγει απο μόνος του. Αν όχι, θα τον διώξουμε εμείς. Οπως ακριβώς έκαναν οι Κύπριοι με τον δικό τους κεντρικό Τραπεζίτη“.
Θα προκάμουν οι Συριζαίοι να φάνε τον Στουρνάρα ή θα τους φάει μαύρο φίδι; Η απάντηση έχει να κάνει με το γιατί ο Σόιμπλε είναι ο 2ος πιο δημοφιλής πολιτικός στην Γερμανία ενώ η Μέρκελ πατώνει. Ο Σόιμπλε που είναι σκληρός με την Ελλάδα και υπέρ του να μας πετάξουν με τις κλωτσιές από το ευρώ βλέπει το άστρο του να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά. Εαν γίνει ακόμη πιο σκληρός με τον Τσίπρα τότε οι Γερμανοί θα τον κάνουν Καγκελάριο. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται να τον πιέσει ούτε ο Ολάντ αλλά ούτε και ο Πούτιν. Ναι θα μπορούσε να πιεστεί από την Χίλαρυ εάν η τελευταία κέρδιζε τις εκλογές και εάν η Γιάννα Αγγελοπούλου εξακολουθεί να συμπαθεί τον Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός μετά τις αποκαλύψεις του Ολάντ διαπιστώνει λοιπόν ότι δεν του έχουν απομείνει πολλοί σύμμαχοι σε διεθνές επίπεδο. Γι΄αυτό και επιστρέφει πίσω στη λαική βάση, στους οξυδερκείς ψηφοφόρους του με την ελπίδα ότι θα τον στηρίξουν και στις επόμενες κάλπες, όποτε κι αν στηθούν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: