6 Δεκεμβρίου 2016

Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στη διάλυση των αγροτών του Ευρωπαϊκού Νότου

Στη Συμφωνία Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης ΕΕ-Γκάνας αναφέρθηκε σε ομιλία του στις 30/11/2016 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς. 
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής πρόκειται για «άλλη μια συμφωνία απελευθέρωσης εμπορίου με μια χώρα της Αφρικής, που αυτό σημαίνει διάλυση των αγροτών του Ευρωπαϊκού Νότου και ενίσχυση βεβαίως των βιομηχανιών του Ευρωπαϊκού Βορρά, που θα εξάγουν προϊόντα. Το λέει άλλωστε και η Έκθεση, ότι η Γκάνα εξάγει κυρίως φρούτα και ψάρια».

Και ο Νότης συνέχισε: «Δεύτερον, στην Γκάνα υπάρχει παιδική εργασία, ιδίως στους τομείς της γεωργίας. Τι εισάγει όμως η Γκάνα; Πλοία, οχήματα, επομένως προϊόντα τα οποία αφορούν τις χώρες του Βορρά, οι οποίες εξάγουν. Από ’κει και πέρα το 35% των ευρωπαϊκών εξαγωγών στην Γκάνα έχουν ήδη απελευθερωθεί. Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση. Κι αν θέλουν οι Ευρωπαίοι αγρότες να εξάγουν προς την Γκάνα; Τότε, όπως λέει και η Έκθεση, η Γκάνα μπορεί να εξαιρέσει ορισμένα ευαίσθητα γεωργικά προϊόντα». 
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Τέλος, θα έπρεπε σε τέτοιου είδους συμβάσεις να υπάρχουν και ρυθμίσεις για τα θέματα της μετανάστευσης, να δεσμεύονται οι χώρες αυτές στον τομέα της μετανάστευσης, διότι πολλοί και χιλιάδες υπήκοοί τους έρχονται στην Ευρώπη».

Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά:

Δεν υπάρχουν σχόλια: