30 Ιανουαρίου 2017

ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΤΑ Ε.Α.Σ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟ «ΒΡΟΧΗ» ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ!!!

Πληροφορηθήκαμε ότι στα θέματα που είναι για συζήτηση στο προγραμματισμένο Διοικητικό Συμβούλιο των Ε.Α.Σ. για την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, συμπεριλαμβάνονται και τα παρακάτω θέματα.
- Υποβολή μήνυσης κατά του Προέδρου της Ομοσπονδίας Μάκη Θεοχάρη και της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος όπως και κατά του Προέδρου του Σωματείου Νίκου Αγγούρια  και του Σωματείου των Εργαζομένων στο Εργοστάσιο της Ελευσίνας και Αποθηκών Δερβενοχωρίων.
- Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου στον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Κοσμά Χρηστίδη για υπογραφή προσυμφώνου και οριστικού συμβολαίου με τα Ε.Λ.Π.Ε. για την πώληση του εργοστασίου  των Ε.Α.Σ. στην Ελευσίνα.
- Εγκατάσταση εξοπλισμού αποστρατικοποίησης σε συνεργασία με την ΣΟΥΚΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ.

     Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χρηστίδης ζήτησε  πρόσφατα με εντολή του και μηνύθηκαν 14 εργαζόμενοι, ενώ εκ των υστέρων ζήτησε εργατική διαφορά στο Υπουργείο Εργασίας με σκοπό την συμφιλίωση … των δύο πλευρών και που αυτή έχει προγραμματισθεί από το Υπουργείο να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017. 
Είναι βέβαιο ότι ο κάθε λογικά σκεπτόμενος θα περίμενε πρώτα να συζητηθεί η συμφιλιωτική διαδικασία (που η Διοίκηση της Εταιρείας απευθύνθηκε στο  Υπουργείο Εργασίας) και μετά να πάρει όποιες αποφάσεις αυτός νομίζει. 
            Κατανοούμε ως Ομοσπονδία, οποιοδήποτε μένος έχει ο κ. Χρηστίδης απέναντί μας,  κατανοούμε ακόμη και την εκδικητικότητα που έχει απέναντι στους εργαζόμενους των Ε.Α.Σ. Ελευσίνας…, κατανοούμε επίσης την ανάγκη να ξεπουλήσει το εργοστάσιο της Ελευσίνας…  στο δρόμο που έχει χαράξει ο ίδιος αλλά και η Κυβέρνηση που τον έχει διορίσει για την οριστική διάλυση της Εταιρείας.
Εκείνο που δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε είναι γιατί είναι δειλός…,  αν και πρώην στρατιωτικός, αν και πρώην Ναύαρχος, αν και πρώην Αρχηγός του Γ.Ε.Ν. …
            Στις αίθουσες των Δικαστηρίων είναι βέβαιο ότι θα βρεθούμε κ. Χρηστίδη και θα διεκδικήσει ο καθένας να βρει το δίκιο του. Η δειλία σας έχει να κάνει ότι πριν προβείτε στις άνομες πράξεις όπως η δικιά μας πλευρά ισχυρίζεται, φροντίσατε να σας πληρώνει παρανόμως η Εταιρεία Ασφαλιστικό Συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης για πράξεις και παραλείψεις δικές σας και των μελών του Δ. Σ. της Εταιρείας,  όχι  μόνο για  όσο θα είσαστε στην θέση  του Διευθύνοντος Συμβούλου αλλά και για δέκα χρόνια μετά.!!!
          Θεωρούμε ότι καταλαβαίνετε τι εννοούμε και επειδή κάποιοι μπορεί να δυσκολεύονται να καταλάβουν, εννοούμε ότι τα δικά σας δικαστικά έξοδα θα καλύπτονται από τους εργαζόμενους μέσα από το ταμείο της Εταιρείας ενώ εμείς θα «ματώσουμε», αλλά να είσαστε βέβαιος ότι εμείς θα είμαστε όρθιοι και δυνατοί.       
          Θα αγωνισθούμε όμως να ακυρωθεί το παράνομο συμβόλαιο που σας προστατεύει με βάση τον ν. 3429/2005 άρθρο 3 παράγραφος 10 που αναφέρει ρητά ότι ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Δημοσίων Επιχειρήσεων δεν δικαιούνται καμία άλλη παροχή, απολαβή, αμοιβή ή προνόμιο και επίσης σε συνδυασμό με το άρθρο 24 του ν.4336/15 απαγορεύονται τα Ασφαλιστήρια Συμβόλαια για τούς εργαζόμενους. Γιατί εσείς μπορείτε να αποτελείται ιδιαίτερη εξαίρεση;;;   Επίσης είναι άκυρο και για έναν ακόμη λόγο, διότι το παράνομο συμβόλαιό σας δεν εγκρίθηκε ποτέ από καμιά Γενική Συνέλευση Μετόχων!!! 
           Εκτός από τις παραπάνω παρανομίες συνεχίζεται να παρανομείτε διατηρώντας στην θέση του Διευθυντή της Νομικής Υπηρεσίας τον κ. Σακελλαρίου που με βάση τους Νόμους και τον κώδικα των Δικηγόρων θα έπρεπε να είχε απομακρυνθεί  από την Εταιρεία προς συνταξιοδότηση εδώ και πολύ καιρό. Αντιθέτως με τις συμβουλές αυτού του κυρίου (που είναι πάντα στην αφάνεια) απολύσατε  τρείς άξιους Δικηγόρους και έξι ακόμα εργαζόμενους ισχυριζόμενος ανούσιους λόγους ενώ την παρανομία την έχετε δίπλα σας!!!
           Επικαλείσθε κ. Χρηστίδη την μεγάλη ανάγκη να πωληθεί το εργοστάσιο της Ελευσίνας με βάση τα τεράστια έξοδα και χρέη που έχει η Εταιρεία, χρέη όμως  που εσείς δημιουργήσατε. Εσείς κ. Χρηστίδη που το λίγο χρονικό διάστημα που είσθε στην Εταιρεία την καταστρέψατε ολοσχερώς και την οδηγείτε στο λουκέτο.
           Δεν μας λέτε όμως πως θα την σώσετε όταν οι δεσμεύσεις και υποσχέσεις της Κυβέρνησης για 40 εκ. €  χρηματοδότηση εξαφανίσθηκαν δια μαγείας και δεν μας λέτε επίσης γιατί δεν προβήκατε σε δημόσιο διαγωνισμό, την στιγμή που η εταιρεία εντάσσεται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και αφήσατε τον χρόνο να κυλάει όταν από την ημέρα που ήρθατε στην Εταιρεία μοναδικό στόχο είχατε την πώληση του εργοστασίου Ελευσίνας στα Ε.Λ.Π.Ε..   Δεν μας λέτε όμως γιατί δεν χρησιμοποιήσατε καμία πίεση προς τα Ε.Λ.Π.Ε. με βάση τις ανάγκες που έχουν για να αγοράσουν  το εργοστάσιο και με βάση την «κατάληψη» που έχουν ήδη κάνει   με τις δεκάδες γεωτρήσεις, τους μηχανισμούς άντλησης πετρελαίου με αποτέλεσμα την πλήρη ρύπανση του χώρου του εργοστασίου.
            Δυστυχώς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ενώ και σεις γνωρίζετε την απόλυτη ανάγκη των Ε.Λ.Π.Ε. να αγοράσουν έναν χώρο που ήδη  έχουν κάνει  «κατάληψη» παρανόμως,  εσείς τον ξεπουλάτε όπως σας έχουμε επισημάνει. Γνωρίζετε και γνωρίζουμε ότι υπάρχει και σχετικό προσύμφωνο του  2009 που ζητούσαν να ενοικιάσουν 100 στρέμματα για 25 χρόνια με τίμημα 25 εκ. €. Σήμερα τους πουλάτε 550 στρέμματα, παραλιακή έκταση στο ίδιο ποσόν. Γνωρίζετε επίσης ότι το Δεκέμβριο 2014 εκτιμήθηκε  στα 40.320.537 €. Τι άλλαξε σήμερα και προσπαθείτε να το πουλήσετε περίπου στα μισά ;;;        
                              ΑΥΤΟ  ΕΜΕΙΣ  ΤΟ  ΛΕΜΕ   Ξ Ε Π Ο Υ Λ Η Μ Α
            Επίσης κ. Χρηστίδη εξηγήστε μας γιατί έρχεσθε εκ των υστέρων να ενημερώσετε ένα Διοικητικό Συμβούλιο για την συνεργασία σας με την ΣΟΥΚΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ;;; Μήπως γιατί σας ανάγκασαν οι λιγοστοί εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Ελευσίνας με τον αγώνα τους;;;  ή μήπως για να καλύψετε τις παράνομες ενέργειες που ήδη έχουν συντελεσθεί;;;
             Κλείνοντας θέλω να γνωρίζετε ότι δεν μας δημιουργείται κανένα φόβο, εμείς είμαστε πάντα σταθεροί στις απόψεις μας ενώ εσάς κανείς δεν μπορεί να σας καταλάβει και αυτό είναι το προνόμιο σας που θα σας συνοδεύει  πάντα.

                                ΟΙ  ΠΑΝΤΕΣ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΠΑΝΤΑ  ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤ/ΛΩΝ                             ΑΘΗΝΑ   30 / 1 / 2017
ΧΗΜΙΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ                                 
ΕΛΛΑΔΟΣ  (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.)                  
ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝ. ΣΥΝ. ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ                           
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 43 ΑΘΗΝΑ                                             
ΤΑΧ. ΚΩΔ. :  104 32                                                                              
ΤΗΛ. : 210 5224674                                                            
FAX  : 210 5244837                                                  
E – MAIL: oexbe@oexbe.gr                                                    

WEBSITΕ:www.oexbe.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: