8 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ!!!

Οι αγρότες όλης της χώρας, με απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων τους, έχουν βγει στον αγώνα
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015
 Αξιοποιούμε την πείρα από την απεργιακή κινητοποιήση στις 12 Νοέμβρη του 2015 που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, όπου οι αγρότες πλαισίωσαν τους εργάτες του ΠΑΜΕ και με δεκάδες τρακτέρ έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης.
 Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία σε κάθε κλάδο, να στηρίξουμε  τις αγροτικές κινητοποιήσεις. 
 Όλοι μαζί εργατοϋπάλληλοι, μικροί επαγγελματίες, αγρότες οφείλουμε να αποκρούσουμε και να ακυρώσουμε την επιχείρηση διαίρεσης του φτωχού λαού, πού επιχειρεί η Κυβέρνηση, ενεργοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό.
 
 Οι κοινοί αγώνες που δώσαμε με τις γενικές απεργίες, το μεγαλειώδες πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο με  τον αγροτροκτηνοτροφικό Σύλλογο της Μεσσήνης, με την κάθοδο των τρακτέρ στην ΔΕΗ της Καλαμάτας, μπορούν να αποτελέσουν το παράδειγμα, να ενισχύσουν τη συμμαχία εργατών-αγροτών-μικρών επαγγελματιών και να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας διεκδικώντας κάλυψη των απωλειών μας, κατάργηση όλων των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων.
 Οι αγρότες έρχονται αντιμέτωποι με την περικοπή επιδοτήσεων που επιβάλλει νέες δυσκολίες επιβίωσης στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ που θα αφήσει νέες χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες ανασφάλιστους, την αύξηση της φορολογίας τους. Είναι η ίδια πολιτική που στέλνει εκατομμύρια εργάτες στην ανεργία, που εμπορευματοποιεί Υγεία, Παιδεία, που τσακίζει τα δικαιώματα των νέων για να διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων. Είναι η ίδια πολιτική που επιδιώκει να ρίξει το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ για όλους, μειώνοντας έμμεσα μισθούς, συντάξεις χαρατσώνοντας το λαό και φοροαπαλλάσσοντας το κεφάλαιο.
Είναι η ίδια πολιτική που αφανίζει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους, με τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, την ίδια ώρα που το κεφάλαιο απολαμβάνει δεκάδες φοροαπαλλαγές.
 Το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών επιχειρείται για χάρη των σύγχρονων τσιφλικάδων, αγροτοκαπιταλιστών, μεγαλοαγροτών, των επιχειρηματικών ομίλων που συγκεντρώνουν τη γη και την παραγωγή. Αυτή η πολιτική έχει σοβαρές συνέπειες όχι μόνο για τους αγρότες, αλλά και στη ζωή των εργαζομένων, των συνταξιούχων που αγοράζουν έτσι κι αλλιώς πανάκριβα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα. 
 Με το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών επιχειρείται και η εξαφάνιση των παραδοσιακών σπόρων προς όφελος των μεταλλαγμένων προϊόντων των πολυεθνικών εταιριών, σε βάρος της υγείας, αλλάζοντας τις διατροφικές μας συνήθειες. 
 Έχουμε κοινό συμφέρον να αγωνιστούμε, να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που εξελίσσεται σε όλες τις πλευρές της ζωή μας. Για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ που υπηρετούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια και ρίχνουν στη φτώχεια, την ανεργία, τη ζωή χωρίς δικαιώματα τον εργαζόμενο λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: