9 Φεβρουαρίου 2017

Το πολιτικό απόβρασμα Σόϊμπλε,εκβιάζει:Αν θέλετε κούρεμα χρέους, τότε Grexit!!!

Grexit: Ο Σόιμπλε επαναφέρει τον εφιάλτη του 2015 για έξοδο της χώρας από το ευρώ!
Ο αρχιτέκτονας του χάους, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέτει στο τραπέζι τον εκβιασμό του κουρέματος με παράλληλο Grexit 
Την πόρτα της εξόδου από την Ευρωζώνη έδειξε για άλλη μια φορά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δηλώσεις του στο ARD, αποκλείοντας, μεταξύ άλλων, και το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους για όσο τουλάχιστον η Ελλάδα είναι στο ευρώ.
Κι ενώ ο πήχης των απαιτήσεων των δανειστών συνεχώς ανεβαίνει, την νέα της πρόταση καταθέτει σήμερα (09/02) στο Euro Working Group η ελληνική κυβέρνηση ελπίζοντας σε ένα γεφύρωμα των διαφορών, προσπάθεια που μοιάζει καταδικασμένη με βάση τις πολλαπλάσιες απαιτήσεις του ΔΝΤ.
Με το... πιστόλι στον κρόταφο και με την απειλή του Grexit πιο ισχυρή από ποτέ, με μια φωνή ΔΝΤ και δανειστές απαιτούν να υλοποιηθούν οι απαιτήσεις των σκληρών μεταρρυθμίσεων που ζητά το Ταμείο, χωρίς καμιά δέσμευση  για ουσιαστική μείωση χρέους.
Την ανάγκη μεταρρυθμίσεων υπογράμμισε χθες και ο κ. Σόιμπλε στο ARD, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να δρομολογήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να καταστεί ανταγωνιστική, ειδάλλως «δεν θα μπορέσει να μείνει στην Ευρωζώνη», αφού όπως παρατήρησε, θα επρόκειτο για παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων. Σημείωσε ότι δυνατότητα κουρέματος υπάρχει, μόνο εάν η Ελλάδα αποχωρούσε από την Ευρωζώνη.
«Δεν μπορούμε να αναλάβουμε κούρεμα χρέους για μέλος του ευρωπαϊκού ενιαίου νομίσματος, αποκλείεται βάσει της Συνθήκης της Λισαβόνας», ανέφερε ο Σόιμπλε, μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, όπως μεταδίδει το Bloomberg. «Για να γίνει αυτό, η Ελλάδα θα έπρεπε να αποχωρήσει από το ευρώ», διευκρίνισε.
«Η πίεση στην Ελλάδα, προκειμένου να αναλάβει τις μεταρρυθμίσεις, πρέπει να συνεχιστεί, ώστε να καταστεί ανταγωνιστική, αλλιώς δεν μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη», υπογράμμισε ο Σόιμπλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: