5 Φεβρουαρίου 2017

SOS:Οι Αμερικανοί προαναγγέλλουν τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο!!!

Γράφει ο Γ. Μοτσάκος 
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Η αμερικανική υπηρεσία προηγμένης τεχνολογίας DARPA και ο αμερικανικός στρατός εργάζονται πάνω σε ένα πρόγραμμα κατασκευής αυτόνομων μη επανδρωμένων οχημάτων που δύναται να αποθηκεύονται σε βαθιά ύδατα με την μορφή κάψουλας , η οποία ανάλογα με την τακτική κατάσταση θα ενεργοποιείται καταγράφοντας τις κινήσεις των εχθρικών μονάδων επιφανείας , υποβρυχίων ή θα ανέρχεται στην επιφάνεια της θάλασσας και θα μετατρέπεται σε ένα κανονικό UAV, υλοποιώντας αποστολές επιτήρησης και επιθετικές αποστολές.


Το πρόγραμμα έχει το πλεονέκτημα μείωσης του λειτουργικού κόστους στο ήμισυ και το κυριότερο την δυνατότητα διασποράς « ειδικού εξοπλισμού» AUV σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης,  τα οποία θα ενεργοποιούνται  κατά το δοκούν και σύμφωνα με τις ανάγκες της αμερικανικής και παγκόσμιας πολιτικής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βusiness Ιnsider το αμερικάνικο ναυτικό ανακοίνωσε πρόσφατα συμβόλαιο αξίας 203.7 εκ δολαρίων  με την εταιρία κολοσσό Teledyne Benthos ώστε να μετατραπεί το σύστημα Slocum Glider σε ένα AUV (autonomous underwater vehicle) για στρατιωτική χρήση.

Αρχικά σκοπός της Ουάσιγκτον είναι το να μπορεί να ελέγχει τις κινήσεις εχθρικών υποβρυχίων και τα εχθρικά θαλάσσια ναρκοπέδια, αλλά στην συνέχεια αναφέρθηκε ότι θα υλοποιούνται και άλλες αποστολές.

Το Slocum Glider έχει σχήμα τορπίλης με πτερύγια, είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα με  διαστάσεις 1.78m x 1.01m x 0.49m και μπορεί να καταδυθεί έως τα 1000 μέτρα.

Η  αμερικανική υπηρεσία προηγμένης τεχνολογίας DARPA και ο αμερικανικός στρατός εργάζονται  πάνω σε ένα σχέδιο για τον έλεγχο των ωκεανών σε περίπτωση ενός Γ΄ Παγκοσμίου πολέμου με τρομερά πρωτοποριακό πρόγραμμα  κατασκευής μη επανδρωμένων οχημάτων .

Ενώ το πρόγραμμα αυτό βρίσκεται στα  πρώτα στάδια της ανάπτυξής του, η εφαρμογή του  έχει πυροδοτήσει  « την έναρξη μιας υποβρύχιας κούρσας εξοπλισμών παγκοσμίως » υλοποιώντας σίγουρα ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας  .

Τα AUV θα τοποθετούνται  σε ειδικές κάψουλες  βαθέων υδάτων όπου θα παραμένουν « σε αδράνεια» για όσο χρονικό διάστημα «απαιτηθεί» από το αμερικανικό πεντάγωνο,   ίσως και  χρόνια , περιμένοντας το σήμα για την ενεργοποίηση τους.

Το πεντάγωνο σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει επίσης και άλλους τύπους   drones που  δύναται να «ταξιδεύουν στο νερό» και θα διαθέτουν εξωπραγματικές δυνατότητες σε σχέση με τα σημερινή τεχνολογία.

Η DARPA είχε  αναθέσει το όλο σχέδιο αρχικά στην  Lockheed Martin Corporation και στο Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole .

Το κόστος του προγράμματος  κυμαίνεται από  27 εκατ δολάρια έως 30 εκατ δολάρια και για τις φάσεις δύο του έργου . Το όλο σχέδιο θα δοκιμαστεί επίσημα  το 2017 στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό όπου οι Κινέζοι δραστηριοποιούνται έντονα το τελευταίο διάστημα  .

Πρόκειται για σχέδια προάγγελους για επερχόμενο παγκόσμιο πόλεμο και εντάσσεται στα πλαίσια ελέγχου των θαλασσών και των ωκεανών, ενώ οι ΗΠΑ βρήκαν και έναν ακόμη  τρόπο να εντοπίζουν  τα νέα ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια που «ταξιδεύουν» συνεχώς στους Ωκεανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: