23 Μαΐου 2017

Τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ: «Ματωμένη» συναυλία με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες!!!

Τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ: «Ματωμένη» συναυλία με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες (videos)
Ο τρόμος επέστρεψε στην Ευρώπη. Είκοσι δύο άτομα σκοτώθηκαν μετά από έκρηξη στο Manchester Arena, στο Μάντσεστερ της Αγγλίας το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα), λίγο μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε - Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά κοντά στην έξοδο του συναυλιακού χώρου - Η βόμβα είχε καρφιά, βίδες και μπουλόνια για να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα - Φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί - Ταυτοποιήθηκε ο δράστης.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι το επεισόδιο, στο οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 22 άτομα και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 59 ακόμη, αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό επεισόδιο. Μάλιστα, η Βρετανική Αστυνομία φέρεται να ταυτοποίησε τον βομβιστή αυτοκτονίας που σκόρπισε το θάνατο στο Manchester Arena. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, «κομμάτια» της σορού του δράστη βρέθηκαν στο σημείο του μακελειού.
Παράλληλα, ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι «είμαστε σε θέση επιβεβαιώσουμε ότι ο δράστης της δολοφονίας σκοτώθηκε αφού πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό».
manchester explosion
Η Αστυνομία της Περιοχής Μάντσεστερ ολοκλήρωσε μια ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο αντικείμενο αρκετές ώρες μετά την έκρηξη και αργότερα δήλωσε ότι ήταν ρούχα που ήταν παρατημένα κοντά στο στάδιο.

«Λίγο πριν τις 10:35 μ.μ. τοπικής ώρας (00:35 ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017, η αστυνομία εκλήθη λόγω έκρηξης στην Αρένα του Μάντσεστερ. Έως τώρα, έχουν επιβεβαιωθεί 19 νεκροί, με περίπου 50 τραυματίες».
Εάν το επεισόδιο αποδειχθεί τρομοκρατική επίθεση, θα αποτελέσει την πιο αιματηρή επίθεση στη Βρετανία από τον Ιούλιο του 2005, όταν τέσσερις Βρετανοί μουσουλμάνοι σκότωσαν 52 άτομα σε βομβιστικές αυτοκτονίες σε μεταφορικά μέσα του Λονδίνου.

Μία μάρτυρας ο οποία παρακολούθησε τη συναυλία είπε ότι ένιωσε μια τεράστια έκρηξη ενώ έφευγε από το στάδιο, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν ουρλιαχτά και ποδοβολητό από χιλιάδες άτομα τα οποία προσπαθούν να διαφύγουν από το κτήριο.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter φαίνονται θεατές, μεταξύ των πολλοί νέοι, να τρέχουν προς τα έξω. «Προχωρούσαμε προς την έξοδο και όταν είμασταν ακριβώς στην πόρτα υπήρξε μια τεράστια έκρηξη και όλοι αρχίσαν να φωνάζουν», είπε η Κάθριν Μακ Φαρλέιν, στο πρακτορείο Reuters. «Η έκρηξη ήταν τεράστια, την ένιωθες στο στήθος σου. Υπήρξε χάος. Όλοι έτρεχαν και ούρλιαζαν και προσπαθούσαν να ξεφύγουν», πρόσθεσε.

Η Αρένα του Μάντσεστερ, ένα από τα μεγαλύτερα κλειστά στάδια στην Ευρώπη, αποτελεί δημοφιλή χώρο για συναυλίες και αθλητικά γεγονότα.

Η Βρετανία βρίσκεται στην δεύτερη πιο επείγουσα κλίμακα συναγερμού, με μεγάλη πιθανότητα επιθέσεων από μαχητές, ενώ η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας έχει πει ότι συλλαμβάνει σχεδόν ένα άτομο την ημέρα με την υποψία τρομοκρατίας.

Τον Μάρτιο, ένας βρετανός που είχε ασπαστεί το Ισλάμ έπεσε με ένα όχημα σε πεζούς στη γέφυρα του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα προτού μαχαιρώσει και σκοτώσει έναν αστυνομικό και σκοτωθεί από την αστυνομία.
www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/794485/makeleio-sto-mantsester-matomeni-synaylia-me-dekades-nekroys-kai-traymaties-videos#ixzz4hvkb9fb0

Δεν υπάρχουν σχόλια: