28 Μαΐου 2017

ΣΥΡΙΖΑ: Κίνδυνος για τη δημοκρατία η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του Λ. Παπαδήμου!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΡΙΖΑ: Κίνδυνος για τη δημοκρατία η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του Λ. Παπαδήμου
Δεν είναι μόνο η τρομοκρατία που αποτελεί τελικά κίνδυνο για τη δημοκρατία, αλλά και αυτή η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση που χαρίζει σε όσους κρύβονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση αυτό που επιζητούν: να γίνουν το επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την άθλια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του Λ. Παπαδήμου:
Την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λ.Παπαδήμου ακολούθησε μια άθλια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσής της από τη ΝΔ και από συμμάχους της στο μιντιακό κατεστημένο. 
Η στόχευσή τους είναι να χρεώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση το τρομοκρατικό χτύπημα, να σπιλώσουν, να στήσουν ένα ιδιότυπο σκηνικό εμφυλιοπολεμικού διχασμού, να ποινικοποιήσουν την πολιτική αντιπαράθεση και να δείξουν ότι η πολιτική κριτική δήθεν οπλίζει τους τρομοκράτες.
Δεν είναι μόνο η τρομοκρατία που αποτελεί τελικά κίνδυνο για τη δημοκρατία, αλλά και αυτή η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση που χαρίζει σε όσους κρύβονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση αυτό που επιζητούν: να γίνουν το επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο.


Είχε προηγηθεί ανακοίνωση από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία κατηγορούσε την κυβέρνηση πως σιωπά απέναντι στον διχαστικό λόγο:
«Οφείλουμε να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ελευθερίας, Δημοκρατίας και ασφάλειας. Ο διχαστικός λόγος, η χυδαιότητα και η προτροπή στη βία και την τρομοκρατία έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ. Αποτελούν κίνδυνο για τη Δημοκρατία, την ομαλότητα και την κοινωνική συνοχή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Όσο η κυβέρνηση σιωπά ή αδρανεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, επωμίζεται βαρύτατες ευθύνες για την πορεία της χώρας. Καλούμε την κυβέρνηση, πέρα από τις αυτονόητες δηλώσεις, να δράσει αποφασιστικά για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας χτες στην παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Πελαγίδη, επέλεξε το δρόμο της πολιτικής σπέκουλας:

"Δεν έχω εμπιστοσύνη ότι αυτή η κυβέρνηση έχει την βούληση και την δυνατότητα να αντιμετωπίσει τη νέα γενιά τρομοκρατίας",ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: "Νέα αυγά του φιδιού επωάζονται, η πολιτεία οφείλει να συντρίψει την τρομοκρατία με αποφασιστικότητα, ωστόσο τα συμπαθητικά λόγια δεν αρκούν, τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης είναι αντίθετα από αυτά που απαιτούνται. Η κυβέρνηση νομοθέτησε την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και την ακύρωση των φυλακών υψίστης ασφαλείας".
Υπενθυμίζεται ότι στις συνεχείς προσπάθειες των ΜΜΕ να εκμεταλλευτούν πολιτικά την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λ.Παπαδήμου, με απίστευτα περιστατικά άθλιας πολιτικής σπέκουλας, ακολούθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος, μιλώντας χτες στον Real FM και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, έφερε στην επιφάνεια κάθε ακροδεξιό κλισέ, κάθε αναμασημένο σενάριο συνωμοσίας.

Για το ζήτημα ανακοίνωση έβγαλε και το ΚΚΕ, το οποίο επισημαίνει χαρακτηριστικά:  Όσοι προσπαθούν άμεσα ή έμμεσα να συνδέσουν την καταδικαστέα τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λ. Παπαδήμου, με τη δικαιολογημένη αγανάκτηση, την αντίσταση και τους αγώνες του λαού, το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν ποιος είναι ο πραγματικός στόχος αυτών των προβοκατόρικων επιθέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: