21 Ιουνίου 2017

Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ-Το πλεονέκτημα της Ελλάδος στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων-Στα “χέρια” της Ελλάδος η ανακήρυξη της ΑΟΖ!!!

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
Η Ελλάδα μας βρίσκεται εν μέσω μιας ατέλειωτης στοχευμένης οικονομικής κρίσεως που έχει διαλύσει τον λαό και την Πατρίδα! Η οποία διοικείται διαχρονικά από ένα πολιτικό Σύστημα, το οποίο νοιάζεται περισσότερο για την προσωπική του ευημερία και ανέλιξη και λιγότερο, έως καθόλου, για την προκοπή του λαού, την αρτιμέλεια και την ανεξαρτησία της Ελλάδος!
Ταυτόχρονα, στον Πλανήτη μας γενικότερα, υπάρχει μια μεγάλη αναστάτωση! Μια αναστάτωση που μυρίζει “μπαρούτι”! Τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή, η Αραβική Χερσόνησος είναι εστίες Πολέμου με επιχειρούμενες αλλαγές συνόρων.
Από την άλλη μεριά, πολλά ευρωπαϊκά κράτη βιώνουν τις επιπτώσεις ενός ακήρυχτου Πολέμου από τον ISIS και άλλες τρομοκρατικές ισλαμικές οργανώσεις. Εκατόμβες οι αθώοι νεκροί στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία και αλλαχού, “εισπράττουν” το τίμημα της αλόγιστης και κερδοσκοπικής πολιτικής των κυβερνήσεών τους στο ζήτημα της αθρόας και ανεξέλεγκτης μετανάστευσης ισλαμιστών, που δεν αφομοιώνονται στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, όσες γενιές και αν περάσουν!   

Υπάρχουν ευκαιρίες για την Ελλάδα σήμερα;;

Έτσι, σε αυτό το ευρύτερο κλίμα της οικονομικής καταστροφής της Πατρίδος και του λαού της, αναμοχλεύονται πολλά εθνικά μας ζητήματα που βρίσκουν το ελληνικό κράτος πολύ αδύνατο για να τα αντιμετωπίσει! 
Το Κυπριακό, το Σκοπιανό, ο μεγαλοϊδεατισμός της γείτονας χώρας για τη δημιουργία της “Μεγάλης Αλβανίας”, τα αντριλίκια των Τούρκων στο Αιγαίο, η αναμόχλευση του ζητήματος της Μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, είναι ζητήματα που κάποιοι καιροφυλακτούν να τα κλείσουν εις βάρος της Ελλάδος!
Η Ελλάδα λοιπόν, πως μπορεί να αντιδράσει;; Μπορεί “να αρπάξει από τα μαλλιά” ευκαιρίες οικονομικής και εθνικής ανάταξης που θα της παρουσιασθούν;;
Υπάρχουν τέτοιες ευκαιρίες για την Ελλάδα σήμερα, αφού γνωρίζουμε, ότι μια χώρα στην εξωτερική πολιτική της και τη διπλωματία, δεν έχει πολλές τέτοιες ευκαιρίες;; 


Επιτακτική ανάγκη, η άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ!  

Εν τούτοις, σήμερα η Ελλάδα έχει τεράστιες ευκαιρίες, που της παρέχονται από τις ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις! Αρκεί η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως να αδράξουν αυτές τις ευκαιρίες! 
Πιο συγκεκριμένα:
Στο πλαίσιο του 3ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος – Κύπρου και Ισραήλ, συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη την παρελθούσα Πέμπτη (15 Ιουνίου 2017) ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε η ενεργειακή συνεργασία των τριών χωρών! Οι οποίες είναι οι τρεις από τις τέσσερεις (η άλλη είναι η Αίγυπτος) που θα μπορούσαν να ανακηρύξουν την ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσογείου! Αλλά, αυτή που “αντιδρά” είναι η Ελλάδα, την οποία φοβίζει και την στοιχειώνει η ανακήρυξη αυτής της ΑΟΖ! Και είναι τραγικό όλες οι χώρες του Κόσμου να κάνουν μονομερή, έστω, ανακήρυξη της ΑΟΖ τους και εμείς να μην τολμούμε επί 3-4 δεκαετίες να πράξουμε το αυτονόητο!
Όμως, αυτό που φάνταζε δυσβάσταχτο για όλες τις κυβερνήσεις μας, λόγω και του casus belli των Τούρκων, είναι σήμερα πολύ πιο απλό, αφού έχουμε σύμμαχο το Ισραήλ, λόγω κυρίως της εξυπηρέτησης των δικών του συμφερόντων,! Το Ισραήλ το οποίο είναι σφόδρα απέναντι από την Τουρκία και το οποίο αυτήν την εποχή περνάει τις καλύτερες σχέσεις του με τις ΗΠΑ, αφού ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ είναι Εβραίος και έχει στα χέρια του τα κλειδιά της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ! 
Έτσι, ίσως καμφθεί ή αλλάξει, η μέχρι πρότινος θέση των ΗΠΑ (της κυβέρνησης Ομπάμα) η οποία ζητούσε να γίνει η χάραξη της ΑΟΖ από πλευράς Ελλάδος με τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας (πράγμα αδύνατο και ανέφικτο)! 
Ωστόσο, είναι πια καιρός να ξυπνήσουμε από το λήθαργό μας, έχοντας ως παράδειγμα την ανακήρυξη της Κυπριακής ΑΟΖ το 2004, από τον μεγάλο ηγέτη της Κύπρου, τον αείμνηστο Τάσο Παπαδόπουλο! Μια απόφαση που προσπάθησε να τορπιλίσει η τότε ελληνική κυβέρνηση των Καραμανλή – Μπακογιάννη! 

Επ΄ ουδενί ο όρος “Μακεδονία” στο όνομα της γείτονας χώρας! 

Όλες οι κυβερνήσεις των Σκοπίων, από την πρώτη ημέρα που τα Σκόπια έγιναν ανεξάρτητο κράτος, εκτρέφουν και εκπέμπουν άκρατο αλυτρωτισμό κατά της Ελλάδος, με το όνομα, με τα σύμβολά, με τα αγάλματα! Που δυστυχώς, ανεπαρκείς ελληνικές κυβερνήσεις αποδέχτηκαν να παραχωρήσουν, διά μέσω της διπλής ονομασίας, το όνομα της Μακεδονίας μας στους γείτονές μας (τελεσίδικα το 2013)! Και δεν υλοποιήθηκε αυτή η δέσμευση της κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου προς τον Μάθιου Νίμιτς, Αμερικανού διπλωμάτη και επιτετραμμένο του ΟΗΕ, υπεύθυνου για την οριστική συμφωνία περί του ονόματος, γιατί οι Σκοπιανοί λόγω των εθνοτικών τους διαφορών (Βούλγαροι, Αλβανοί κλπ) δεν αποδέχονταν τη διπλή ονομασία!
Ωστόσο, σήμερα για πρώτη φορά σχηματίσθηκε κυβέρνηση στα Σκόπια, από τους Σοσιαλδημοκράτες και τα Αλβανικά κόμματα (Αλβανική Πλατφόρμα), που ίσως  φαινομενικά αντιδρούσαν σ΄ αυτήν την ονομασία!
Αυτό φάνηκε και στο πρόσφατο ταξίδι του ΥΠΕΞ των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ  στην Ελλάδα και της συναντήσεως που είχε με τον Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Νίκο Κοτζιά, αφού δήλωσε: “δεν δίνουμε σημασία σε ονόματα και αγάλματα”!
Έτσι, είτε το πιστεύει αυτό η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων, είτε όχι, εμείς πρέπει να αδράξουμε της ευκαιρίας και να επαναρχίσει η κυβέρνηση το ζήτημα της οριστικής ονομασίας από μηδενική βάση! Που δεν θα περιέχει καν τη λέξη “Μακεδονία”! Ας ονομαστούν Βαρντάσκα, όπως δηλαδή ονομάζονταν πριν από την εποχή Τίτο!
Αυτό, είναι Εθνικό χρέος της κυβέρνησης και του Νίκου Κοτζιά!
Θα είναι Εθνικό έγκλημα, αν ονομαστούν “Μακεδονία του Βαρδάρη”, όπως φημολογείται τις τελευταίες ώρες, πως είναι η πρόταση της ελληνικής κυβερνήσεως! Γιατί, αύριο – μεθαύριο τα Σκόπια, θα αποκαλούνται Μακεδόνες, του Μακεδονικού  Έθνους, που ομιλούν τη Μακεδονική γλώσσα!   
Ας το χωνέψουμε καλά! Αυτοί έχουν την ανάγκη της εισόδου της χώρας τους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ! Ας τους επιβάλλουμε λοιπόν, όνομα που δεν θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία! Κατ΄ αυτόν τον τρόπο εκπνέει και η πιθανότητα διαμελισμού των Σκοπίων, για τον οποίο καιροφυλακτεί η Αλβανία, προκειμένου να ενσωματώσει το αλβανόφωνο τμήμα της στη “Μεγάλη Αλβανία”! 
Έχετε την ευκαιρία κύριοι της ελληνικής κυβερνήσεως! Το επαναλαμβάνω! Οι Σκοπιανοί έχουν την ανάγκη μας! Τολμείστε επιτέλους!!

Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;;

Και ενώ αυτά συμβαίνουν, ξαφνικά προέκυψε ταξίδι του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Αθήνα! Μια ξαφνική επίσκεψη, εκ του πονηρού!
Άραγε, γιατί πραγματοποιήθηκε αυτήν την ώρα;;
Μήπως πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να ενημερώσει τον Τούρκο ομόλογό του για τη συνάντηση που είχε με τον Αναστασιάδη και τον Νετανιάχου;; Και αν απορήσετε γι΄ αυτήν την προσέγγισή μου, γιατί δεν απορείτε που ο Αλέξης Τσίπρας επιτρέπει στον Μπιναλί Γιλντιρίμ να αλωνίζει τη Θράκη;; Όταν όλοι γνωρίζουμε, πως στόχος της Τουρκίας είναι να πετύχει η προσπάθειά της, ώστε επίσημα να χαρακτηρισθεί η εκεί μειονότητα ως “Τουρκική”;;    
Όταν πριν την έλευση του Τούρκου Πρωθυπουργού στη Θράκη μας, καθαιρέθηκε αιφνιδίως από τη θέση του προέδρου της “Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης” ο ψευτομουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, από το Τούρκικο Προξενείο της Κομοτηνής;;
Και τοποθετήθηκαν στη θέση του, δυο ακραίοι τουρκόφρονες δήμαρχοι, της Μύκης και των Αρριανών Ροδόπης;; 
Τι ακριβώς μας ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας;;
Τον έχουν ενημερώσει πως υπάρχουν και κρεμάλες, στην Προδοσία;;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: