2 Ιουνίου 2017

Στη Βουλή της Αυστραλίας άρχισαν να μιλούν… ελληνικά!!!

Ο ένας μετά τον άλλο οι βουλευτές που έπαιρναν το λόγο μίλησαν στα ελληνικά!!!
Αιτία ήταν η παρουσία του του υφυπουργού Εξωτερικών Τ. Κουίκ ο οποίος κάθονταν στο Θεωρείο των επισήμων μαζί με την Πρέσβη της Ελλάδας κ. Αικατερίνη Ξαγοράρη, τον Διπλωματικό του Σύμβουλο κ. Βίκτωρα Μαλιγκούδη και την Σύμβουλο Πρεσβείας κα Βαρβάρα Ανδριοπούλου.
Για πρώτη φορά στα χρονικά της Βουλής της Αυστραλίας οι βουλευτές καλωσόρισαν την ξένη αντιπροσωπία στη μητρική της γλώσσα!

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως η ελληνική είναι και η γλώσσα των βουλευτών ή έστω των προγώνων τους, καθώς και οι δύο είναι ελληνικής καταγωγής.
Όπως και να ‘χει πάντως ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή καθώς όλοι οι βουλευτές χειροκρότησαν προς το θεωρείο όπου βρίσκονταν η ελληνική αποστολή, με τον Πρωθυπουργό, τον Αρχηγό της αντιπολίτευσης και τον Πρόεδρο της Βουλής να της νεύουν έναν απλόχερο χαιρετισμό.

@TerensQuick I warmly welcome you today, the Greek diaspora is very important in Australia. Θα ήθελα να σας καλωσορίσω εδώ σήμερα! 🇦🇺🇬🇷#qt pic.twitter.com/eGM1DeRuHO

— Julia Banks MP (@juliabanksmp) 31 Μαΐου 2017

Ο Υφυπουργός σηκώθηκε από τη θέση του και έκανε τη κίνηση του «Ευχαριστώ», για να πει αργότερα στους Βουλευτές που συγκροτούν την Επιτροπή της Αυστραλο-Ελληνικής φιλίας, παρουσία της Υπουργού Εξωτερικών κας Julie Bishop:

«Σας ευχαριστώ για την τιμή που μας κάνατε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου σας. Οι ελληνικές προσφωνήσεις και τα χειροκροτήματα, δεν αφορούσαν εμένα, αλλά την Ελλάδα και την Ελληνική Δημοκρατία. Την πατρίδα μου τιμήσατε με τον πιο εμφατικό τρόπο. Απόδειξη και των ανέφελων, των εξαιρετικών πολιτικών και διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: