6 Ιουνίου 2017

Έκτακτο - «Ξεφεύγουν» οι Τούρκοι: Ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην «καρδιά» του Αιγαίου!!! [video]

Κλιμακώνουν οι Τούρκοι δεσμεύοντας την «καρδιά» του Αιγαίου με NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά - Μπαράζ παραβιάσεων και σήμερα από τουρκικά αεροσκάφη
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, επτά συνολικά αεροσκάφη σήμερα (6/6), τέσσερα F-16 που πέταξαν σε δύο σχηματισμούς καθώς και τρία μεμονωμένα «κατασκοπευτικά» CN-235 προχώρησαν σε 37 παραβιάσεις πάνω από το βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, καθώς και σε επτά παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών.

Όλα τα παραπάνω αεροσκάφη, δύο εκ των οποίων ήταν οπλισμένα, αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τουρκική προκλητικότητα αυξάνει ολοένα και περισσότερα καθώς πέρα από τις παραβιάσεις που πλέον είναι καθημερινό φαινόμενο οι Τούρκοι με NAVTEX δεσμεύουν την «καρδιά» του Αιγαίου, δηλαδή το τρίγωνο μεταξύ Εύβοιας, Σκύρου και Άνδρου για ολόκληρο τον Ιούνιο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
Μάλιστα, οι Τούρκοι έχουν επίσης εκδώσει δύο NAVTEX για ασκήσεις μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ικαρίας και Σάμου αλλά και εκείνη ανατολικά της Λήμνου και το Αϊ Στράτη χωρίς ωστόσο να έχουν πραγματοποιήσει κάποια κίνηση.
Σημειώνεται ότι το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται σε πλήρη εγρήγορση για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha:

Δεν υπάρχουν σχόλια: