5 Ιουλίου 2017

Αγγελος Χρονάς: Εγκληματική η απόφαση για νέα μετακίνηση γιατρού από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας!

Η τελευταία απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) για μετακίνηση του Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας αποδεικνύει για μία ακόμα φορά την εγκληματική επιπολαιότητα και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται από την Κυβέρνηση τα θέματα υγείας. Δυστυχώς, η περιοχή της Τριφυλίας θεωρείται δευτερευούσης σημασίας και υποβαθμίζεται με τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τους αρμόδιους και μάλιστα στο νευραλγικό τομέα της υγείας. 
Μία μετακίνηση, που προστίθεται σε σειρά άλλων μετακινήσεων γιατρών και μάλιστα σε μία περίοδο αυξημένης επισκεψιμότητας για την περιοχή αλλά και μεγαλύτερων αναγκών λόγω Καλοκαιριού.
 
Η αναστάτωση που έχει προκληθεί τόσο σε επίπεδο Νοσοκομείου όσο και σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας είναι δικαιολογημένη, αφού η εν λόγω μετακίνηση αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο το Νοσοκομείο και καθιστά δύσκολη έως ανέφικτη την πραγματοποίηση τακτικών χειρουργείων αλλά και την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών που χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης. Η συγκεκριμένη απόφαση υποβαθμίζει περαιτέρω το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και κρίνεται αδιανόητη και κάποιοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στους κατοίκους της περιοχής για τις συνεχείς και αδικαιολόγητες μετακινήσεις των γιατρών. Το νοσοκομείο Κυπαρισσίας δεν μπορεί να μην γνωρίζουν πως καλύπτει μία ευρεία περιοχή και αντί να αναβαθμίζεται και να στελεχώνεται με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό αποψιλώνεται, γιατί κάποιοι δεν γνωρίζουν τις ανάγκες ή λαμβάνουν αποφάσεις επικίνδυνες και χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες για έναν μεγάλο αριθμό μόνιμων κατοίκων που διπλασιάζεται την καλοκαιρινή περίοδο. Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να καταλάβουν άμεσα τις συνέπειες της αψυχολόγητης αυτής απόφασης τους και να ανακαλέσουν πάραυτα την μετακίνηση του Διευθυντή καθώς και να προβούν στην στελέχωση του νοσοκομείου Κυπαρισσίας με περισσότερους γιατρούς. Διαφορετικά θα βρουν την τοπική κοινωνία απέναντί τους και ας μην πουν πως δεν το γνώριζαν. Δεν μπορεί και πρέπει αυτό να το καταλάβουν πολύ καλά, ότι η Τριφυλία και η πόλη της Κυπαρισσίας δεν θα είναι κάθε φορά η εύκολη λύση. Άγγελος Χρονάς Ειδ.Χειρουργός ΓΝΑ «Ιπποκράτειο» Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου- Αρμόδιος για θέματα υγείας στην ΠΕ Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: