2 Ιουλίου 2017

Στη κόλαση της φωτιάς η Μάνη!!!

Η νύχτα δυσκολεύει το έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωσή της, προειδοποιεί για κίνδυνο πυρκαγιάς σε όλη τη χώρα αφού -σύμφωνα με την ΕΜΥ - ο καιρός αλλάζει και θα πνέουν ισχυροί άνεμοι ανά την Ελλάδα.

Καίγονται σπίτια στον Κότρωνα Λακωνίας

 Σύμφωνα με το Flynews περίπου στις 23:00, καίγονται σπίτια στην περιοχή Αρέα , ενώ κινδυνεύουν το εκλησσάκι του Αγίου Σπυρίδωνα και το νεκροταφείο του Κότρωνα.
Στο σημείο επιχειρεί μόνο ένα Πυροσβεστικό όχημα. Λόγω των συνεχών αλλαγών του ανέμου, αναζοπυρώθηκε η φωτιά στη Χιμάρρα και κατευθύνεται προς Αρεόπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του FLY, κάηκε το αυτοκίνητο του δημάρχου Ανατολικής Μάνης Πέτρου Ανδρεάκου ενώ επιχειρούσε να προσεγγίσει τον Κότρωνα. Ο ίδιος με τη βοήθεια των Πυροσβεστών εγκατέλειψε έγκαιρα το όχημά του το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει φτάσει στις περιοχές Παρασυρός, Σκουτάρι και Φλομοχώρι. Στον Παρασυρό μάλιστα κινδυνεύουν σπίτια. Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας βρίσκεται στο σημείο και σε δηλώσεις της στον FLY τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη,οι Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες, δυστυχώς όμως πνέουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή και σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες κάνουν το έργο τους δύσκολο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FLY  από το σημείο της φωτιάς, τα μεγάλα αεροσκάφη τύπου Καναντέρ καθυστέρησαν να έρθουν στην περιοχή διότι είχαν σταλεί σε φωτιά στην Κεφαλονιά. Οι πρώτη ρίψη νερού συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα, όταν ήδη η φωτιά είχε φτάσει σε οικισμούς.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Λακωνικού Τύπου η φωτιά έχει κάψει σπίτια στον Κότρωνα και στον οικισμό Χαλικιά Βάττα, ενώ έχει επεκταθεί προς Φλομοχώρι. Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη λόγω των ανέμων και οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο, με το φόβο για το τι θα γίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με το lakonikos.gr καίγονται σπίτια και στον οικισμό Παρασυρός. Η φωτιά κατευθύνεται προς Σκουτάρι από τη μια πλευρά και προς το όρος Σαγιά από την άλλη. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ τουλάχιστον.

Στην περιοχή του Κότρωνα επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 52 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Λόγω σκότους τα εναέρια μέσα έχουν αποσυρθεί. Στην περιοχή του Παρασύρου βρίσκονται 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Ανεξέλεγκτη προς όλα τα μέτωπα η πυρκαγιά στη Μάνη (Κότρωνας-Σκουτάρι)


Δεν υπάρχουν σχόλια: