14 Ιουλίου 2017

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΑΠΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! «Ψυχραιμία» συνιστά η κυβέρνηση – Σε κλοιό προστασίας το γαλλικό γεωτρύπανο!!!

Όλα βαίνουν ομαλώς σε σχέση με την πλατφόρμα που θα πραγματοποιήσει τη γεώτρηση στο τεμάχιο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, κάνοντας παράλληλα έκκληση για «ψυχραιμία».
Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό ότι κατά την πορεία του προς το Οικόπεδο 11, σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων εκτός του FIR Λευκωσίας, μεταξύ Κύπρου και Κρήτης, τουρκικό πολεμικό σκάφος που κυκλοφορεί στην περιοχή έκανε αναγνώριση στοιχείων του West Capella. 

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαδόπουλος ρωτήθηκε σε σχέση με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρουσία ναυτικών δυνάμεων άλλων χωρών στην περιοχή, όπως η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Ελλάδα, σχετίζοντας την με την γεώτρηση στο τεμάχιο 11.
«Θα πρέπει όλοι αυτή την ώρα να είμαστε ψύχραιμοι και προσγειωμένοι γιατί πολλά από αυτά που έρχονται από έξω ως ειδήσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δημιουργούν αχρείαστο θόρυβο», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος. Συμπλήρωσε ότι όσοι βρίσκονται στην περιοχή, βρίσκονται για συγκεκριμένους λόγους και «δεν υπάρχει τίποτε αυτή την ώρα που να είναι ανησυχητικό». Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι από τα ξημερώματα της Τετάρτης, η πλατφόρμα, η οποία θα πραγματοποιήσει γεώτρηση εκ μέρους της Total στο οικόπεδο 11 «βρίσκεται χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα στον χώρο» και «συνεργάζεται πλήρως με τις Αρχές της Δημοκρατίας». Είπε τέλος ότι από το πρωί, ελικόπτερα εταιρειών πηγαινοέρχονται από το αεροδρόμιο της Λάρνακας προς την πλατφόρμα «και όλα βαίνουν ομαλά, δεν υπάρχει τίποτα το ανησυχητικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: