1 Αυγούστου 2017

Επιτυχία του 3ου Τμήματος Όπλων/Εκρηκτικών – Συνέλαβαν 50χρονο που κατασκεύαζε γκλοπ “taser” 40000 volt!!! (φωτογραφίες)



Τουλάχιστον δυο χρόνια δρούσε ανενόχλητος ο 50χρονος Μ. Ι., ο οποίος σε εργαστήριο ηλεκτρονικών στους Αμπελόκηπους κατασκεύαζε και κατόπιν διέθετε μέσω του διαδικτύου (ιστοσελίδα και κοινωνικά δίκτυα) αστυνομικούς ράβδους (γκλοπ) με ηλεκτρική εκκένωση (taser). Ο κατηγορούμενος, διέθετε δυο ειδών αστυνομικούς ράβδους (μίνι και μεγάλο μέγεθος) με τιμές από 60 ευρώ. Μάλιστα, δεν δίσταζε να διαφημίζει τη πραγμάτιά του μέσω των κοινωνικών δικτύων προκαλώντας αντιδράσεις πολιτών για τη μη νομιμότητα του αυτοσχέδιου γκλοπ.





Οι άντρες του 3ου Τμήματος όπλων και εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της ΓΑΔΑ, ερευνώντας τη δράση του 50χρονου για αρκετό καιρό, έκαναν έφοδο το βράδυ της Δευτέρας στο ημιυπόγειο εργαστήριό του στους Αμπελόκηπους. Κατά τη διάρκεια της εφόδου, βρήκαν και κατέσχεσαν 8 έτοιμους αστυνομικούς ράβδους με ηλεκτρική εκκένωση 40.000 volt, καθώς και 11 πλαστικούς σωλήνες προοριζόμενους για μετατροπή σε ράβδους, 8 διακόπτες (μπουτόν) και 13 μπαταριοθήκες.



Εις βάρος του 50χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των άρθρων 6 παρ. 1, για παράνομη εμπορία και διάθεση όπλων, 7 παρ. 1, για παράνομη κατοχή και 17 παρ. 1 “Ειδικές Ποινικές Διατάξεις” του Ν. 2168/93 περί όπλων.




Δείτε ότι συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο στο πρώτο σε ενημέρωση Αστυνομικό portal της Ελλάδας ΕΔΩ: www.policenews.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: