10 Αυγούστου 2017

Τέλη Σεπτεμβρίου θα εγκαινιαστεί το Κέντρο Υγείας Αγίου Όρους!

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα εγκαινιαστεί και θα τεθεί σε λειτουργία το νέο Κέντρο Υγείας στις Καρυές του Αγίου Όρους, καθώς διευθετήθηκαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες. 
Αυτό διαβεβαίωσε ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης, απαντώντας στις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι υπερσύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις του ΚΥ Αγίου Όρους, που ξεπερνούν τα...
1.000 τ.μ., έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο το κτήριο δεν έχει παραδοθεί. Να σημειώσουμε ότι η Ιερά Επιστασία είχε παραχωρήσει ένα μικρό χώρο στις Καρυές, που λειτουργεί μέχρι σήμερα ως Κέντρο Υγείας, ωστόσο δεν αρκεί.
Μιλώντας στο halkidikifocus, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης, ανακοίνωσε ότι το νέο σύγχρονο κτήριο θα δοθεί σε χρήση στο τέλος του Σεπτεμβρίου.

«Οι εγκαταστάσεις του νέου κτηρίου που θα στεγάσει το Κέντρο Υγείας Αγίου Όρους έχουν ολοκληρωθεί. Όπως έχει ολοκληρωθεί και η προμήθεια και εγκατάσταση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα εγκαταστάθηκε υπέρηχος, μικροβιολογικό και ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα» είπε χαρακτηριστικά στο halkidikifocus ο κ. Πλωμαρίτης. «Όσον αφορά τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, δηλαδή τα κρεβάτια, γραφεία και τα βοηθητικά μέσα, οι δύο διαγωνισμοί που προκήρυξε η 4η ΥΠΕ κηρύχθηκαν άγονοι. Ωστόσο η Ιερά Επιστασία διευθέτησε τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα, χρηματοδοτώντας την αγορά τους από το εμπόριο», πρόσθεσε ο Διοικητής της 4η ΥΠΕ και υπογράμμισε: «Έτσι, με την ολοκλήρωση όλων αυτών των διαδικασιών, το νέο κτήριο του ΚΥ στις Καρυές θα εγκαινιαστεί στα τέλη Σεπτέμβρη». «Συνεπώς το υπάρχον προσωπικό θα εγκατασταθεί σε ένα νέο υπερσύγχρονο και αναβαθμισμένο χώρο, στο οποίο θα είναι ανάλογη και η παροχή των υπηρεσιών, τόσο προς τα μέλη της μοναστηριακής κοινότητας, όσο και στους χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο», κατέληξε ο κ. Πλωμαρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: