9 Αυγούστου 2017

Καλαμάτα:Επίσκεψη στην αντιπεριφερειάρχη κα. Ελένη Αλειφέρη εκπροσώπων της της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής & Καναδά

Την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας κα. Ελένη Αλειφέρη, επισκέφθηκαν σήμερα στο Γραφείο της ο Πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής & Καναδά κος Θεόδωρος Τζαλαλής συνοδευόμενος από τον τέως Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Καλύβα Γεώργιο και την Ταμία κα. Καλύβα Βασιλική. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Συντονίστρια Έργου & Αποτελεσματικότητας, Εντεταλμένη Π. Σ.Τουρισμού & Πολιτισμού κα. Αντωνία Μπούζα.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε επ’ ευκαιρία της επιτυχούς ολοκλήρωσης του Θερινού Σχολείου για Ομογενείς 2017, στο οποίο η Π.Ε. Μεσσηνίας ήταν Συνδιοργανωτής.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη για την καθοριστικής σημασίας στήριξή της στη διοργάνωση του Θερινού Σχολείου, ενώ ακολούθησε συζήτηση για το πως αυτός ο σημαντικός θεσμός θα ενισχυθεί περαιτέρω με στόχο τη διατήρηση της ελληνικότητας των νέων ομογενών  μέσω της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και της επαφής με την πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας τους.  
Η Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής & Καναδά για την αγάπη που δείχνουν στον τόπο καταγωγή τους και τόνισε πως ο θεσμός αυτός συμβάλει στη δημιουργία ελληνικών συνειδήσεων συντελώντας έτσι στη διατήρηση, καλλιέργεια και προώθηση του ελληνικού πολιτισμού στη διασπορά και ευρύτερα στις χώρες διαμονής των ομογενών μαθητών. 
Ως εκ τούτου η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Π.Ε. Μεσσηνίας θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε αυτή τη μεγάλης σημασίας διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: