19 Σεπτεμβρίου 2017

Αρχαία Μεσσήνη-Δήμος Οιχαλίας: 40 χρόνια από τότε που έφυγε η δική μας Μαρία Κάλλας!!!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16/9 στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης, ακριβώς σαράντα χρόνια μετά που έφυγε από κοντά μας η δική μας Μαρία και στο πλαίσιο του “2017, Έτος Μαρίας Κάλλας’’, μια μοναδική βραδιά λυρικού τραγουδιού με τίτλο «Η δεσποινίς Μαρία Καλογεροπούλου».
Η εκδήλωση αυτή κλείνει έναν κύκλο εκδηλώσεων που είχε ξεκινήσει ο Δήμος Οιχαλίας μέσα στο 2017 που εκτός από την οφειλόμενη τιμή στην απόλυτη ντίβα εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου μας για την αναστύλωση – αποκατάσταση της πατρικής οικίας της...
Μαρία Κάλλας και να κάνει γνωστό τον τόπο καταγωγής της το Νεοχώριο Ιθώμης, Θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις για τις επόμενες ενέργειες του Δήμου Οιχαλίας.
Στην εκδήλωση απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο αρχαιολόγος κ.Θέμελης, η κ.Πετρούνια εκ μέρους του διεθνούς καλλιτεχνικού κέντρου Athenaeum και ο Δήμαρχος Οιχαλίας κ.Σταθόπουλος ο οποίος για μια ακόμη φορά τόνισε το όραμά της Δημοτικής Αρχής για την δημιουργία ενός δυναμικού πολιτιστικού τρίπτυχου μεταξύ της αρχαίας Ιθώμης, της πατρικής οικίας Κάλλας – γεφύρι Μαυροζούμενας και τον ναό Επικούριου Απόλλωνος – πηγές Νέδας.
Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Κ.Ε.Δ.Ε και την ΠΕΔ Πελοποννήσου για την στήριξή τους, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum για την συνεργασία, το προσωπικό του Δήμου Οιχαλίας και του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ιθώμης για την εθελοντική τους εργασία καθώς και τον Δήμο Μεσσήνης και τους Εθελοντές Σαμαρείτες Καλαμάτας για την βοήθεια που μας προσέφεραν. 
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του όχι μόνο σε αυτή την εκδήλωση αλλά και σε όλες τις φετινές εκδηλώσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια: