15 Σεπτεμβρίου 2017

Η Ευρωπαία ΑΕΚάρα!!!

Με γκολ των Μάνταλου και Χριστοδουλόπουλου, η ΑΕΚ πήρε το διπλό στην Κροατία απέναντι στην Ριέκα και έκανε πρεμιέρα στους ομίλους του Europa League με βήμα πρόκρισης.
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 3' είχαν μια σημαντική ευκαιρία, όταν έπειτα από φάση διαρκείας ο Γκοργκόν έστρωσε στον Χέμπερ μέσα στην περιοχή, εκείνος έκανε το σουτ, αλλά ο Ανέστης απέκρουσε. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε δύο λεπτά αργότερα:
ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Γιόχανσον βρήκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, της έδωσε πορεία προς το τέρμα, αλλά ο Πρσκάλο μπλόκαρε. Στο 7' ήταν η σειρά του Μάνταλου να απειλήσει με ένα σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Ωστόσο, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 16': ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε κόρνερ με πάσα στον Μπακάκη, εκείνος έκανε τη σέντρα, έπειτα από δυο αποτυχημένες προσπάθειες των Κροατών να διώξουν τη μπάλα από την περιοχή τους αυτή αυτή έφτασε στον Μάνταλο και αυτός, αφού κατέβασε, σκόραρε με διαγώνιο σουτ για το 1-0.

Στο 21' η Ένωση προβλημάτισε ξανά την αντίπαλο, καθώς ο Λιβάγια βρήκε εξαιρετικά τον Σιμόες μέσα στην περιοχή από αριστερά, όμως ο Πορτογάλος δεν κατάφερε να κάνει καλό γύρισμα. Έξι λεπτά αργότερα ο Λιβάγια βρήκε πολύ ωραία στο όριο της περιοχής τον Κλωναρίδη, όμως εκείνος δοκίμασε κάτι ανάμεσα σε πάσα και πλασέ με τη μια, δίνοντας την ευκαιρία στον Πρσκάλο να μπλοκάρει.

Ισοφάριση κόντρα στη ροή

Και εφόσον η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κάνει πιο δύσκολη τη ζωή της Ριέκα, κόντρα στη ροή του ματς οι Κροάτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 30' από μια στημένη φάση: έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Έλεζ κατάφερε να κάνει ένα πλασέ με τη μια μπροστά από τον Γιόχανσον και να νικήσει τον Ανέστη για το 1-1.

Η ΑΕΚ, συνέχισε παρ' όλα αυτά να πιέζει και ακολούθησαν δυο καλές ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Μάνταλο. Στο 39' ο αρχηγός της Ένωσης εκτέλεσε φάουλ από καλή θέση, με τη μπάλα να περνά πάνω έξω, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μπακάκης εκτέλεσε φάουλ, ο Κλωναρίδης έκανε κεφαλιά-πάσα, ο Μάνταλος έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Πρσκάλο απέκρουσε εντυπωσιακά. Κάπως έτσι το 1-1 ήταν το σκορ ημιχρόνου.

«Φωτοβολίδα» Λάζαρου...

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τη Ριέκα να μπαίνει και πάλι πιο δυνατά, καταφέρνοντας να ασκήσει πίεση στην ΑΕΚ, χωρίς όμως να «βγάλει» κάποια ξεκάθαρη ευκαιρία. Και τελικά ήταν η σειρά της Ένωσης να σκοράρει... κόντρα στη ροή του αγώνα. Στο 62' ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε με εξαιρετικό τρόπο απ' ευθείας ένα φάουλ από δεξιά, έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Πρσκάλο, ο οποίος τη βρήκε, αλλά δεν κατάφερε να της αλλάξει την πορεία προς τα δίχτυα (2-1).

Στο 70' η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για να πετύχει και τρίτο γκολ. Ο Λιβάγια έκανε καταπληκτική κίνηση από δεξιά, βρήκε με σέντρα μόνο του τον Σιμόες στην καρδιά της περιοχής, όμως η κεφαλιά του Πορτογάλου ήταν αδύναμη και ο Πρσκάλο μπλόκαρε. Στο επόμενο λεπτό ο Λιβάγια έκανε νέα προσωπική ενέργεια, έστρωσε στον Λάζαρο και το σουτ του Έλληνα εξτρέμ έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Η Ριέκα προσπάθησε να αντιδράσει και είχε μια καλή στιγμή στο 80' όταν ο Ακόστι έτρεξε πολλά μέτρα στο γήπεδο, έφτασε στο ύψος της περιοχής και έπιασε ένα σουτ με καλές προϋποθέσεις, στέλνοντας όμως τη μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Χέμπερ πήρε μια κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Τσόσιτς απομάκρυνε επίσης με κεφαλιά στο πρώτο. Στο 85' ο Ακόστα έψαξε νέο σουτ, όμως έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία άξια αναφοράς φάση του ματς, με το 2-1 να είναι το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ριέκα (Ματίας Κεκ): Πρσκάλο, Κβρζιτς (73' Ακόστι), Έλεζ, Ζούπαριτς, Ζούτα, Βέσοβιτς, Μίσιτς (81' Ματέι), Μπράνταριτς, Γκόργκον, Γκαβράνοβιτς (59' Μάλες), Χέμπερ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Τσόσιτς, Βράνιες, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος (77' Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Κλωναρίδης (60' Μπακασέτας), Λιβάγια (86' Αραούχο).

Τα πλάνα των προπονητών

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε τη Ριέκα ο Ματίας Κεκ. Στο τέρμα ήταν ο Πρσκάλο, δεξί μπακ ο Βέσοβιτς, αριστερά ο Ζούτα, στόπερ οι Έλεζ και Ζούπαριτς, αμυντικά χαφ οι Μίσιτς και Μπράνταριτς, μπροστά τους οι Κβρζιτς, Χέμπερ, Γκαβράνοβιτς και στην κορυφή ο Γκόργκον.

Ο Μανόλο Χιμένεθ από την πλευρά του, παρέταξε την ΑΕΚ επίσης με διάταξη 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Ανέστης, στην άμυνα οι Μπακάκης, Τσόσιτς, Βράνιες, Λόπες, στα αμυντικά χαφ οι Σιμόες, Γιόχανσον, στην τριάδα οι Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Κλωναρίδης και στην κορυφή ο Λιβάγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: