22 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣ Τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΠΕΠ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου
& Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη

Συνάδελφοι εργαζόμενοι του ΕΟΠΠΕΠ,
Σε μια ιστορικά κρίσιμη και δραματική καμπή της ιστορίας του Οργανισμού καλείστε να φέρετε εις πέρας ένα δύσκολο έργο που η ανικανότητα της ηγεσίας του το έχουν καταστήσει ακόμη πιο δύσκολο: τη διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης αποφοίτων ΙΕΚ, 1ης περιόδου 2017.
Στο χθεσινό ΔΣ-παρωδία αποκαλύφτηκε η γύμνια και η επικινδυνότητα ανθρώπων που χειρίζονται έναν από τους πιο σημαντικούς φορείς του κράτους. Έναν φορέα που συνενώνει την εκπαίδευση με την εργασία, που συνδέει την Παιδεία με την ανάπτυξη, που έχει ως στόχο να ανοίξει δρόμους ζωής για χιλιάδες νέους ανθρώπους.
 
Δυστυχώς, κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί πού βρίσκονται και τι υπηρετούν. Εξαγγέλλουν τις εξετάσεις χωρίς να έχουν διασφαλίσει τους βασικούς όρους για τη διεξαγωγή τους (ορισμός επιστημονικής επιτροπής, Κέντρων εξέτασης, επιτηρητών, γραμματέων, συντονιστών, βοηθητικού προσωπικού), χωρίς να έχει ελεγχθεί ο φάκελος ορθότητας των υποψήφιων, χωρίς να έχει ληφθεί υπόψη ότι όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν για τον τόπο μετάβασής τους, ή ότι για τονκαθορισμό των εργαστηρίων και την καταχώρησή τους στο πληροφορικό σύστημα απαιτείται χρόνος περίπου δύο εβδομάδων. Το κυριότερο, με την απόπειρα αλλαγής της ΚΕΕΠ και την παράνομη αντικατάσταση της σύνθεσής της με επικεφαλής τη νυν Διευθύνουσα Σύμβουλο κ. Γιαννακοπούλου, της οποίας ο διορισμός στον ΕΟΠΠΕΠ δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί!
Γνωρίζετε καλά ότι το τελευταίο διάστημα ο ΕΟΠΠΕΠ παραπαίει. Έχουμε ήδη υποδείξει ως βασική υπεύθυνη την Διευθύνουσα Σύμβουλο, η οποία από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της και στο όνομα μιας δήθεν εξυγίανσης έχει επιδοθεί σε ένα ανελέητο πογκρόμ διώξεων και δυσμενούς μεταβολής των εργασιακών σχέσεων στελεχών του Οργανισμού, σε καθημερινό και συστηματικό εργασιακό bullying. Η παραληρηματικά βίαιη αυτή τακτική έχει συγκεκριμένο στόχο. Την εγκαθίδρυση ενός σκοτεινού καθεστώτος αδιαφάνειας στον ΕΟΠΠΕΠ, η οποία απειλεί να ακυρώσει κάθε προσπάθεια ανασυγκρότησης που έγινε το τελευταίο διάστημα. Φοβούμαστε ότι η τακτική αυτή θα προκαλέσει την πλήρη απαξίωση του Οργανισμού, γεγονός που προκαλεί σκέψεις για το τι κρύβεται πίσω από αυτούς που τον διοικούν φανερά, ή στο παρασκήνιο. 
Είναι φανερό ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα πολιτική παρέμβαση για τη σωτηρία του ΕΟΠΠΕΠ. Ο Υπουργός Παιδείας οφείλει να δει πίσω από τις όποιες μικροκομματικές ζυμώσεις και διευθετήσεις και να σταματήσει την κατάρρευση του Οργανισμού αποπέμποντας τη Διευθύνουσα Σύμβουλο, την κύρια υπεύθυνη για την πρωτοφανή κατάσταση στην οποία αυτός βρίσκεται σήμερα.
Απευθυνόμαστε σήμερα σε εσάς, στους εργαζόμενους του ΕΟΠΠΕΠ, τους μόνους που μπορούν να τον κρατήσουν όρθιο αυτές τις στιγμές. Οι απόφοιτοι των ΙΕΚ, παιδιά που προέρχονται κυρίως από τις τάξεις των μη προνομιούχων, δεν φέρουν ευθύνη για τις παλινωδίες, την ανικανότητα και τις στοχεύσεις της ηγεσίας του Οργανισμού. Σας καλούμε, παρά τις δυσκολίες, παρά τις αντιξοότητες, παρά το δραματικό εργασιακό περιβάλλον που έχει σήμερα διαμορφωθεί στον ΕΟΠΠΕΠ, να αναλάβετε αυτό το τιτάνιο έργο. Όπως και το 2015 και το 2016, να φέρετε μόνοι σας εις πέρας αυτή την αποστολή. Μη δώσετε την ικανοποίηση σε κάποιους να δυσφημίσουν το έργο σας.
Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ βρίσκονται στο πλευρό σας, αναγνωρίζοντας τις σοβαρές προσπάθειες που εδώ και χρόνια καταβάλλετε, παρά τα προβλήματα, την υποστελέχωση και το έλλειμμα σαφούς στρατηγικής για την πορεία του Οργανισμού. Δώστε αυτή τη μάχη με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, αλλά και το μέλλον χιλιάδων νέων ανθρώπων.


ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ) ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ
                     ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΤΡΙΒΑΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ
                     ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΔΕΔΥ                                 ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΣΕΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια: