27 Οκτωβρίου 2017

Δώρα Ζέμπερη: Οι κάμερες του ΗΣΑΠ και η κλεμμένη τσάντα της οδηγούν στο δολοφόνο!!!

Οι κινήσεις του δράστη αμέσως μετά το άγριο φονικό – Γιατί οι αστυνομικοί σκανάρουν όλες τις κάμερες του Ηλεκτρικού.
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την άγρια δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου μέσα στο Β’ Νεκροταφείο στα Άνω Πατήσια.Η άτυχη εφοριακός βρέθηκε νεκρή με 14 μαχαιριές σε όλο το σώμα, με τον δολοφόνο της να διαφεύγει της σύλληψης και την αστυνομία να τον αναζητά με κάθε τρόπο.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζουν τώρα τις έρευνες στον ΗΣΑΠ, μελετώντας βήμα προς βήμα τις κινήσεις που εικάζουν ότι έκανε ο δράστης. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δολοφόνος μετά το φονικό έφυγε τρέχοντας από το Β’ Νεκροταφείο, πηδώντας μάλιστα τη μάντρα. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τον Ηλεκτρικό Σταθμό της περιοχής όπου ενδέχεται να μπήκε στο τρένο.

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως η πρώτη κίνηση που έκαναν οι αστυνομικοί ήταν να διακόψουν την κίνηση του ΗΣΑΠ ώστε να γίνουν έρευνες. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί στις γραμμές κάποιο στοιχείο που θα οδηγήσει στα ίχνη του δολοφόνου.

Αυτό που μελετούν τώρα είναι οι κάμερες σε όλους τους σταθμούς. Πρόκειται για 50 περίπου κάμερες που παρακολουθούν κάθε κίνηση στους σταθμούς του Ηλεκτρικού. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως αν το κίνητρο του δολοφόνου ήταν η ληστεία, τότε ο δράστης θα κουβαλούσε συνεχώς μαζί του την μπεζ τσάντα της Δώρας Ζέμπερη η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί. Κοιτούν λοιπόν καρέ καρέ όλα τα βίντεο για να εντοπίσουν τον άνδρα που κρατά τη μπεζ τσάντα.

«Η Δώρα μού έστειλε 160 μηνύματα δύο ημέρες πριν δολοφονηθεί»

Η Δώρα και ο αστυνομικός σύντροφός της ήταν μαζί για ενάμιση χρόνο, χώρισαν όμως τον περασμένο Αύγουστο. Σε συνέντευξή του στο bloko.gr, ο φίλος του πρώην συντρόφου της Δώρας Ζέμπερη μιλά για τη σχέση των δύο παιδιών και περιγράφει όλα όσα κατέθεσε στο Ανθρωποκτονιών ο αστυνομικός μετά τη δολοφονία.

Παρά το χωρισμό τους, το πρώην ζευγάρι είχε κρατήσει επαφές, αφού η Δώρα επιθυμούσε την επανασύνδεσή τους. Μάλιστα, η Δώρα, δύο ημέρες πριν δολοφονηθεί, φέρεται να είχε στείλει τουλάχιστον 160 γραπτά μηνύματα στον πρώην σύντροφό της, εξηγώντας του πόσο πολύ τον αγαπούσε.

Όπως υποστηρίζει ο άνθρωπος αυτός, η Δώρα με τον πρώην σύντροφό της, αστυνομικό στο επάγγελμα, γνωρίστηκαν πριν από 18 μήνες εντελώς τυχαία.

Από το Σεπτέμβριο του 2016 συζούσαν. Ο σύντροφός της είχε γνωρίσει τους δικούς της και η Δώρα την οικογένειά του. Χώρισαν στις 17 Αυγούστου. Σύμφωνα με όσα λέει ο άνθρωπος από το κοντινό περιβάλλον του πρώην συντρόφου της Δώρας, εκείνη τον ζήλευε πολύ, παρότι δεν της είχε δώσει κανένα δικαίωμα. Παράλληλα, τον πίεζε να παντρευτούν, αλλά αυτός δεν ήταν έτοιμος, παρότι την αγαπούσε.

Από τότε ξεκίνησε ένας μικρός Γολγοθάς για εκείνον. Δύο ημέρες πριν από το τραγικό γεγονός της δολοφονίας, του είχε στείλει 160 μηνύματα. Σ' αυτά του έγραφε πόσο τον αγαπά, πόσο δεν τον καταλαβαίνει για την απόφασή του και από ένα σημείο και μετά πόσο πολύ τον σιχαίνεται. Επανήλθε, ζητώντας συγνώμη και λέγοντας ότι θέλει τόσο πολύ να ξεπεράσουν αυτό που είχε συμβεί μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον άνθρωπο που βρίσκεται στο περιβάλλον του 29χρονου αστυνομικού, η Δώρα, κάποια στιγμή, άρχισε να πιστεύει ότι υπάρχει κάποια άλλη στη ζωή του. Δεν ήταν αλήθεια.

Συγκλονιστικά είναι και αυτά που λέει ο άνθρωπος που βρίσκεται στο περιβάλλον του πρώην συντρόφου της Δώρας για τη σχέση της με τον πατέρα της. Αναφέρεται, παράλληλα, και στο δάνειο που είχε πάρει για εκείνον. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το δάνειο που λένε ότι πήρε για να αποπληρώσει υποτίθεται τα χρέη του πατέρα της, δεν το πήρε γι' αυτό το λόγο. Το πήρε, όπως λέει, για μην πάρει ο πατέρας της ένα σπίτι που νοίκιαζαν και για να μείνει στο μικρό αδελφό της. Όσο καιρό ήταν μαζί με τον πρώην σύντροφό της αναφέρθηκε στον πατέρα της μία ή δύο φορές. Του είχε πει ότι δεν ξέρει και ούτε που τη νοιάζει να μάθει πού μένει και τι κάνει.

Την ημέρα που η Δώρα δολοφονήθηκε με 14 μαχαιριές, ο πρώην σύντροφός της επέστρεψε από την υπηρεσία του γύρω στις 3:30. Όλη την ημέρα ήταν σε συντηρητική εκπαίδευση, σύμφωνα με όσα λέει ο φίλος του. Στη συνέχεια, πήγε στη Λέσχη για φαγητό κι από εκεί στο σπίτι του, που πλέον μένει με την αδελφή του. Έκανε ένα μπάνιο και πήγε για ύπνο. Η αδελφή του, όπως άλλωστε κατέθεσε στο Ανθρωποκτονιών, έφυγε 10 λεπτά πριν από τις 6:00. Είναι καθηγήτρια φιλολογίας και θα έκανε ιδιαίτερο σ' ένα παιδί κοντά στο σπίτι τους.

Ο Γιάννης ξύπνησε γύρω στις 8:00. Έβλεπε τον Ολυμπιακό στο Champions League, όταν στο ημίχρονο χτύπησε το τηλέφωνο. Του είπαν ότι τον καλούν από το Ανθρωποκτονιών και πως έπρεπε κατεπειγόντως να πάει εκεί. Μόλις ανέβηκε στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ και μπήκε στον προθάλαμο, είδε τη μητέρα της Δώρας και το μεγάλο της αδελφό να κλαίνε σε μια γωνιά. Δεν πρόλαβε να τους μιλήσει. Όταν τον ρώτησαν αν ξέρει για ποιο λόγο τον κάλεσαν, τους ρώτησε αν έπαθε κάτι η Δώρα. Τον ρώτησαν γιατί αναφέρεται στη Δώρα. Απάντησε ότι είδε τη μητέρα της και τον αδελφό της να κλαίνε.

Τότε, οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν ότι την βρήκαν νεκρή στο Β' νεκροταφείο.

Τους ρώτησε αν αυτοκτόνησε κι όταν εκείνοι τον ρώτησαν γιατί πιστεύει ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, τους εξήγησε, δείχνοντας όλα τα μηνύματα που είχε λάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: