13 Νοεμβρίου 2017

Χαμός στο δικαστήριο για την δολοφονία του 20χρονου στην Πεντέλη!!!

«Θέλω να τον δω» έλεγε ο πατέρας του δολοφονημένου, που είναι φυλακισμένος και ο ίδιος γιατί σκότωσε τον πατέρα του 23χρονου - «Εμένα να κοιτάξεις», απαντούσε η χήρα - «Χάσαμε παιδί, θες να αλλάξουμε», απάντησε η μάνα.
Κόκκινο χτύπησε σήμερα η ένταση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου επρόκειτο να εκδικασθεί μια πολύκροτη υπόθεση ανθρωποκτονίας με χαρακτηριστικά σκληρής μάλιστα βεντέτας.
Στο εδώλιο κάθεται ένας 23χρονος άνδρας ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τον 20χρονο φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα στις 8 Μαΐου στην Πεντέλη το 2016.Στα δικαστήρια όμως βρέθηκε, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και ο πατέρας του άτυχου φοιτητή, ο οποίος τον Ιούλιο του 2017 φέρεται ότι σκότωσε τον 59χρονο πατέρα του κατηγορούμενου Μανούσο Ριζάκη, μέσα στο αυτοκίνητό του, στη Λεωφόρο Μαραθώνος, στον Γέρακα. Ο πατέρας του θύματος, Παναγιώτης Γαλαζούλας, είναι κρατούμενος στον Κορυδαλλό και μεταφέρθηκε στο δικαστήριο συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και με χειροπέδες στα χέρια.

Ο ίδιος, που μεταφέρθηκε στο δικαστήριο για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής για τη δολοφονία του γιού του, θέλησε να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον κατηγορούμενο που θα βρίσκονταν και εκείνος στη δικαστική αίθουσα. «Πού είναι ο τσόγλανος , θέλω να τον δω ...» φώναξε μέσα στο δικαστήριο. Λίγα μέτρα μακριά του κάθονταν η μητέρα του 23χρονου κατηγορουμένου η οποία του είπε φωνάζοντας: «Εμένα να κοιτάξεις» . Η μητέρα του θύματος απάντησε: «Χάσαμε παιδί, θες ν αλλάξεις θέση;».

Η μαυροφορεμένη δε μάνα του θύματος όταν αντίκρισε τον 23χρονο κατηγορούμενο να μπαίνει στη δικαστική αίθουσα άρχισε να φωνάζει: «Δολοφόνε , δολοφόνε ... Αφήστε με». Αστυνομικοί επενέβησαν αμέσως για να την συγκρατήσουν καθώς η μητέρα του θύματος όρμισε στον νεαρό κατηγορούμενο την ώρα.

Ο πατέρας του θύματος ούρλιαζε μέσα στο δικαστήριο: «Με τον Μαζιώτη με έχουν στην απομόνωση, να με βάλουν μαζί με αυτόν (σ.σ. κατηγορούμενο) . Ήρθε και στην κηδεία να πετάξει λουλούδια στο παιδί μου». Επτά αστυνομικοί αμέσως κινητοποιήθηκαν για να τον συγκρατήσουν αλλά τα πνεύματα δεν ηρέμησαν.

Μητέρα κατηγορούμενου: Πολλά λες
Μητέρα θύματος: Λίγα λέει
Μητέρα κατηγορούμενου: Κοίτα με
Αστυνομικός: Θα περάσετε έξω αν συνεχίσετε
Πατέρας θύματος: Πισώπλατα τον χτύπησε, τι του λήστεψε του παιδιού μου, δεν είχε σπίτι να του δώσει;
Μητέρα κατηγορούμενου: Κόψε το θέατρο...

Ακολούθησαν κατάρες από τους γονείς του θύματος, με τον πατέρα να οδηγείται κυριολεκτικά σηκωτός από τους αστυνομικούς έξω από την δικαστική αίθουσα. «Θέλω να τον δω δεν φεύγω» έλεγε  ενώ οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν στην κλούβα της αστυνομίας.

Λίγο αργότερα και μετά την αναχώρηση του πατέρα του θύματος στο δικαστήριο μεταφέρθηκε ο κατηγορούμενος ο οποίος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και είχε τα χέρια του δεμένα πισθάγκωνα με χειροπέδες.

Ο 23χρονος σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας βρισκόταν σε κλοιό αστυνομικών. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια στο δικαστήριο και κανείς δεν επιτρεπόταν να μπει στη δικαστική αίθουσα χωρίς προηγουμένως να έχει ελεγχθεί από τους  αστυνομικούς.

Τελικά το δικαστήριο διέκοψε για τις 24 Νοεμβρίου λόγω κωλύματος των δικηγόρων.

Κατά την έξοδο του από το δικαστήριο ο κατηγορούμενος δέχτηκε φραστική επίθεση από φίλους του θύματος.
tro-ma-ktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια: