17 Νοεμβρίου 2017

50 συγκλονιστικά καρέ και 2 βίντεο ντοκουμέντα, από την χειρότερη καταστροφή στην ιστορία της Αττικής!!!

Θα ξεκινήσω με αυτό που ζω από χθες το πρωί.Στα 20 χρόνια της δημοσιογραφικής μου καριέρας, τόση καταστροφή δεν έχω ξαναδεί. Το όρος “Πατέρας” θύμωσε και έβγαλε όλη του τη μανία στην περιοχή της Μάνδρας με τον πιο τραγικό τρόπο.
Αν η καταστροφή ξεκινούσε χθες μια ώρα αργότερα και όταν οι γονείς θα πήγαιναν τα παιδιά στο σχολείο, θα μιλούσε για μια ανυπολόγιστη τραγωδία δίχως λόγια. Ευτυχώς, λένε οι κάτοικοι, μας λυπήθηκε ο Θεός.

Ο Θεός λυπήθηκε, το όρος “Πατέρας” ήταν θυμωμένο όμως. Οι πυρκαγιές στο βουνό, που το έκαναν τελείως άγονο, σε συνδυασμό με τα δυο μπαζωμένα ρέματα στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας, συνέθεσαν το παζλ της πιο καταστροφικής τραγωδίας στη νεότερη ιστορία της Αττικής.

Η χώρα θρηνεί τους νεκρούς της Μάνδρας Αττικής, βιώνοντας σε καθεστώς σοκ ακόμη μία εμπειρία συνολικής πολιτικής ευθύνης απέναντι στο φαινόμενο της αυθαίρετης δόμησης, των διάτρητων δημόσιων έργων, της ανυπαρξίας σχεδιασμού και βεβαίως του απόλυτου εγκλήματος, που είναι το συστηματικό μπάζωμα των φυσικών ρεμάτων και χειμάρρων. Μια εικόνα που μπορεί κάποιος να αντικρίσει σε όλη την άναρχα δομημένη Αττική και μια πραγματικότητα την οποία, δυστυχώς, με πόνο πλήρωσε η Μάνδρα Αττικής.

Οι 16 νεκροί και οι 4 αγνοούμενοι που είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός της χθεσινής ημέρας έρχονται να προστεθούν σε άλλα τέτοια δραματικά γεγονότα του παρελθόντος, αλλά το σπουδαιότερο θα αποτελέσουν άλλη μία αναφορά, όταν στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα σε άλλες περιοχές του πολύπαθου λεκανοπεδίου.

Συγκλονιστικά είναι τα αποκλειστικά βίντεο που μας έδωσαν κάτοικοι της Μάνδρας Αττικής, που πραγματικά ανατριχιάζουν. Δείτε τα ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: