19 Νοεμβρίου 2017

Ιταλός γιατρός: Έρχεται η πρώτη μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού!!!

Ο αμφιλεγόμενος Ιταλός γιατρός Sergio Canavero ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση ανθρώπινης κεφαλής στον κόσμο, αν και σε ένα πτώμα. Ο Canavero λέει ότι μια μεταμόσχευση σε ένα ζωντανό ων είναι τώρα επικείμενη.Ο Canavero έκανε την ανακοίνωσή του σε συνέντευξη Τύπου στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη. 
Ο Ιταλός νευρολόγος δήλωσε ότι...
πραγματοποίησε τη μεταθανάτια επέμβαση στην Κίνα και ότι οι νέες τεχνικές του για την επανασύνδεση της σπονδυλικής στήλης, των νεύρων και των αιμοφόρων αγγείων, επιτρέποντας στο κεφάλι και το σώμα να δουλεύουν παράλληλα, ήταν επιτυχία.
«Η πρώτη ανθρώπινη μεταμόσχευση σε ανθρώπινα πτώματα έγινε», είπε. «Η επόμενη φάση είναι η πλήρης ανταλλαγή κεφαλιών μεταξύ δωρητών νεκρών εγκεφαλικών οργάνων. Και αυτό είναι το τελικό βήμα για την επίσημη μεταμόσχευση κεφαλής για μια ιατρική πάθηση που είναι επικείμενη», πρόσθεσε.

Η ενδεχομένως επαναστατική διαδικασία, η οποία είπε προηγουμένως ο Canavero, θα συνέβαινε τον Δεκέμβριο του 2017, είναι το υλικό επιστημονικής φαντασίας.

Αρκετές δωδεκάδες χειρουργοί θα δουλέψουν με τον Canavero καθώς ταυτόχρονα αυτός θα κόβει τις σπονδυλικές χορδές του δότη (σώμα) και του δέκτη (κεφαλή) με μια λεπίδα από διαμάντια, σε αυτό που αναμένεται να είναι μια διαδικασία 24 ωρών.

Ο εγκέφαλος του παραλήπτη θα ψυχθεί σε κατάσταση βαθιάς υποθερμίας για να αποφευχθεί ο άμεσος θάνατος καθώς η ομάδα χειρουργών θα εκτελεί τα επίπονα καθήκοντά της.

Ο Canavero ισχυρίστηκε προηγουμένως ότι ο πρώτος ασθενής του θα είναι Κινέζος, παρά το γεγονός ότι όταν ανακοίνωσε για πρώτη φορά τη διαδικασία πριν από δύο χρόνια, είχε ήδη τον πρώτο εθελοντή του.

Ο Valery Spiridonov, ένας Ρώσος επιστήμονας τεχνολογίας, έφτασε σε αυτόν λέγοντας ότι ήταν πρόθυμος να συμμετάσχει. Ο Spiridonov πάσχει από μια σπάνια διαταραχή μυϊκής σπατάλης και πιστεύει ότι η επέμβαση θα μπορούσε να είναι η ευκαιρία του για μια μεγαλύτερη ζωή.

«Αυτή η τεχνολογία είναι παρόμοια με τον πρώτο άνθρωπο που περπατάει στο διάστημα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στο μέλλον θα βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται σε μια ακόμη πιο θλιβερή κατάσταση από ότι εγώ», δήλωσε ο Ρωσος στο RT.

Ο Canavero είπε στο παρελθόν ότι ο Κινέζος συνεργάτης του, Xiaoping Ren, έχει ήδη πραγματοποιήσει με επιτυχία μια μεταμόσχευση κεφαλής ζώων σε έναν πίθηκο τον Ιανουάριο του 2016. Σύμφωνα με τον Ιταλό, ο πίθηκος επέζησε της μεταμόσχευσης χωρίς νευρολογικό τραυματισμό για 20 ώρες προτού υποβληθεί σε ευθανασία για ηθικούς λόγους.

Ωστόσο, αυτή η επέμβαση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως «πλήρης» μεταμόσχευση κεφαλής, καθώς η ομάδα δεν προσπάθησε να ενώσει τις σπονδυλικές χορδές και το ζώο θα ήταν εντελώς παράλυτο.
Posted by IGOR 

Δεν υπάρχουν σχόλια: